Οι Σουηδοί… ξανάρχονται στη Λάρισα

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΑΦΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Η «ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ» ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2018 22:02
Πριν από έξι μήνες ογδόντα επιστήμονες από τη Θεσσαλία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εργαστούν στη Σκανδιναβική χώρα Πριν από έξι μήνες ογδόντα επιστήμονες από τη Θεσσαλία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εργαστούν στη Σκανδιναβική χώρα

Στην αρχή ήρθαν στη Λάρισα ψάχνοντας γιατρούς, νοσηλευτές, χημικούς μηχανικούς αλλά και σεφ. Τώρα έξι μήνες αργότερα, ξανάρχονται ρίχνοντας «δίχτυα» ακόμα και για βαφείς αυτοκινήτων! Ο λόγος για Σουηδούς συμβούλους εργασίας που αναζητούν Έλληνες προκειμένου να δουλέψουν στη χώρα τους, στο πλαίσιο της συνεργασίας των υπηρεσιών EURES της Σκανδιναβικής χώρας και της Ελλάδας μέσω του ΟΑΕΔ.

Επρόκειτο για εκδήλωση με την επωνυμία “Swedish Week”(Σουηδική Εβδομάδα) και θα επαναληφθεί στη Λάρισα μετά από έξι μήνες. Η πρώτη είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον δεκάδων επιστημόνων από τη Θεσσαλία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις στην Ελλάδα, στη Λάρισα και την Αθήνα. Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 (από τις 9.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.) στο ξενοδοχείο Divani Palace της Λάρισας και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 (ίδια ώρα) στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Stanley Hotel. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από συνεντεύξεις με στόχο την πρόσληψη σε ειδικότητες Νοσηλευτικής, Μαγείρων / Σεφ, Μηχανικών και Βαφέων αυτοκινήτων στη Σουηδία.

Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές θα παρευρεθούν σύμβουλοι EURES από Σουηδία, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους θέσεις εργασίας και πληροφορίες για συνθήκες διαβίωσης στη Σουηδία.

Επιπλέον, οι παραπάνω σύμβουλοι των χωρών της Ε.Ε. θα συνοδεύονται από έναν αριθμό εργοδοτών, με αποτέλεσμα να υπάρξει η δυνατότητα συνεντεύξεων, προσωπικής επικοινωνίας και παράλληλα προώθησης των βιογραφικών σημειωμάτων (CV).

Παράλληλα σε δεύτερη αίθουσα θα γίνονται παρουσιάσεις τόσο από την πλευρά των εργοδοτών, όσο και από τους συμβούλους, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στον τομέα των παραπάνω αναφερόμενων ειδικοτήτων.

Την πρώτη φορά που ήρθαν οι Σουηδοί στη Λάρισα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον περίπου 80 άτομα από τη Θεσσαλία, αριθμός ικανοποιητικός όπως χαρακτηρίστηκε, από τους διοργανωτές. Μάλιστα η διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Τσιούρβα είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην «Ε» ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ήταν γιατροί και νοσηλευτές ενώ ακολούθησαν σεφ και χημικοί μηχανικοί.

Όπως είχε τονίσει όμως και η ίδια, ο συγκεκριμένος τρόπος δεν είναι η μοναδική ευκαιρία για κάποιον που επιδιώκει να εργαστεί στο εξωτερικό. Όσοι ψάχνουν μπορούν να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ και να αναζητήσουν από τους συμβούλους Eures στη Λάρισα, πληροφορίες για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από τη Σουηδική Εβδομάδα.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass