Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο δίκτυο ύδρευσης σε έξι χωριά του Δήμου Αγιάς

ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ- ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΔΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2018 22:04
Εργασίες αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης θα ξεκινήσουν το 2019 στην Άνω και Κάτω Αμυγδαλή και στη Σκήτη Εργασίες αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης θα ξεκινήσουν το 2019 στην Άνω και Κάτω Αμυγδαλή και στη Σκήτη

Αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, σε έξι οικισμούς του Δήμου Αγιάς, δρομολογεί η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης –Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΑ) Αγιάς, μετά το «πράσινο φως» χρηματοδότησης του μεγάλου αυτού έργου, από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 2.287.096,77 ευρώ.

Παράλληλα προωθείται και το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στην τοπική κοινότητα Ομολίου, που επίσης θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ίδιου προγράμματος, με το ποσό των 2.203.610,46 ευρώ.

Συγκεκριμένα, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης θα γίνει στη Σκήτη, στην Ανατολή, στην Αμυγδαλή, στην Άνω Αμυγδαλή, στο Ομόλιο και στην Καρίτσα, ενώ στο πλαίσιο του σχεδιασμού νέων έργων ύδρευσης, η ΔΕΥΑ Αγιάς, ετοιμάζει μελέτες για αντικατάσταση δικτύων σε παραλιακές περιοχές του Δήμου, όπως στο Στόμιο, στον Κόκκινο Νερό, στον Αγιόκαμπο, στη Σωτηρίτσα, στη Βελίκα, αλλά και σε πεδινές περιοχές, όπως στο Γερακάρι, στον Αετόλοφο, στο Νεοχώριο, στην Πρινιά κ.α. 

Όπως δηλώνει στην «Ε» ο διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης –Αποχέτευσης Αγιάς κ. Αλέξης Μπουζούκης «τα δύο έργα που έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτούνται από τον Φιλόδημο, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου και θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.

Προβλέπεται να δημοπρατηθούν εντός του 2018, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019.

Φορέας υλοποίησης του έργου ύδρευσης είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγιάς και φορέας υλοποίησης του έργου της αποχέτευσης στο Ομόλιο, είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Αγιάς έτυχε σημαντικής στήριξης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά από τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, ενώ βρίσκει πάντα τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στα αιτήματά του για χρηματοδότηση έργων».

Ο κ. Μπουζούκης ανέφερε επίσης ότι η ΔΕΥΑ Αγιάς συντάσσει μελέτες για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και σε άλλους οικισμούς του Δήμου, οι οποίες προβλέπεται επίσης να κατατεθούν προς έγκριση χρηματοδότησης, στο «Φιλόδημος».

Αναλυτικότερα τα έργα:

ΥΔΡΕΥΣΗ

Όσον αφορά στην αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, στους οικισμούς Σκήτη Ανατολή, Αμυγδαλή, Άνω Αμυγδαλή, Ομόλιο και Καρίτσα, ο κ. Μπουζούκης, υποστηρίζει ότι  : «Η μελέτη  προβλέπει την πλήρη αντικατάσταση του δικτύου και των συνοδών τεχνικών έργων χειρισμού του.

Θα αντικατασταθούν όλοι  οι αγωγοί του εσωτερικού δικτύου με νέους  αγωγούς πολυαιθυλενίου.  Επίσης θα αντικατασταθούν όλες οι συσκευές χειρισμού του δικτύου, δικλείδες και βαλβίδες.

Όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν εντός των ορίων των οικισμών. Οι αγωγοί και τα συνοδά τεχνικά, θα τοποθετηθούν στο σύνολο του μήκους τους επί του καταστρώματος των οδών.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΟΜΟΛΙΟ

Επίσης για το δίκτυο αποχέτευσης στην Τ.Κ. Ομολίου, ανάφερε τα εξής:

«Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αγωγών βαρύτητας, που αποτελείται από αγωγούς συνολικού μήκους 5.339 μ και καταθλιπτικούς αγωγούς πολυαιθυλενίου συνολικού μήκους 6800 μ.

Για την εξυπηρέτηση του δικτύου βαρύτητας κατασκευάζονται συνολικά 155 φρεάτια ακαθάρτων ενώ για την εξυπηρέτηση των καταθλιπτικών αγωγών κατασκευάζονται 15 φρεάτια εξαερισμού, και 13 φρεάτια εκκένωσης.

Η λειτουργία του εσωτερικού δικτύου εξασφαλίζεται με  ένα ενδιάμεσο αντλιοστάσιο. 

Ο εγκιβωτισμός των σωλήνων προβλέπεται ότι θα γίνεται με άμμο. Τα λύματα θα οδηγηθούν στην υφιστάμενη ΕΕΛ του Στομίου».

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Αναλυτικότερα, τα επόμενα έργα ύδρευσης που σχεδιάζει η ΔΕΥΑ Αγιάς, και ευελπιστεί να χρηματοδοτηθούν από το ίδιο πρόγραμμα, είναι τα εξής:

-Υδροδότηση των πεδινών οικισμών: Αετόλοφου, Γερακαρίου, Ανάβρας, Δήμητρας, Νεοχωρίου, Αμυγδαλής, Καστριού και Πρινιάς.

-Αντικατάσταση δεξαμενής ύδρευσης Στομίου, με μία νέα χωρητικότητας 1.000 κυβικών μέτρων νερού.

-Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Στομίου.

-Αντικατάσταση δεξαμενής ύδρευσης Καρίτσας.

- Αντικατάσταση δεξαμενής και δικτύου ύδρευσης Δήμητρας.

- Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Κόκκινου Νερού και μεταφορά νερού από την Κουτσουπιά.

- Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Αγιοκάμπου - Σωτηρίτσας - Βελίκας.

Της Λένας Κισσάβου

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα