Νότες νοσταλγίας από Ξαρχάκο - Πρωτοψάλτη

ΜΑΓΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 22:14

«Μαγεία», συναίσθημα, νοσταλγία, μνήμες άλλων εποχών και συγκίνηση ενώθηκαν στη γοητευτική συναυλία – «συνάντηση» δύο «ογκόλιθων» της Ελληνικής μουσικής, του ζωντανού θρύλου - συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου και της καταξιωμένης υπέροχης ερμηνεύτριας Άλκηστης Πρωτοψάλτη στην Ελασσόνα, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας διοργάνωσης «ΦΕΤΑ 2018».  


Ο «έφηβος» παθιασμένος μαέστρος – «χορευτής» Σταύρος Ξαρχάκος με τους δεξιοτέχνες μουσικούς του και οι εξαιρετικές ερμηνείες της Άλκηστης Πρωτοψάλτη καθήλωσαν εκατοντάδες άτομα (ντόπιους και επισκέπτες της «ΦΕΤΑ 2018»), που άλλες στιγμές σιγοτραγουδώντας συμμετείχαν στις μελωδίες, άλλες στιγμές «βούρκωναν» από συγκίνηση, νοσταλγία, λύπη και χαρά, αφού έντονα συναισθήματα «ξύπνησαν» για τα καλά, ίσως για πολλούς ξαναβρίσκοντας παιδικά ακούσματα. Άλλωστε οι μελωδίες και μουσικές του Σταύρου Ξαρχάκου είναι «δεμένες» με την εθνική μας ταυτότητα και αγγίζουν όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από χώρους και μουσικές επιλογές.
Οι οικείες μουσικές του κορυφαίου συνθέτη και η γάργαρη, λαμπερή φωνή της Άλκηστης που άγγιζε και χάιδευε τις ψυχές μοιράστηκαν απλόχερα στον κόσμο, που… παρά το «τσιμπημένο» φθινοπωρινό κρύο απολάμβανε και χαιρόταν τη βραδιά.
Έμεινε στη μνήμη η διακριτική υπόκλιση – «ευχαριστώ» προς τον κόσμο του σεμνού Σταύρου Ξαρχάκου, όταν ακούστηκε μέσα από το πλήθος το «χρόνια πολλά» για τη γιορτή του.
Και όταν ήλθε η ώρα η σπάνια συνάντηση των δύο κορυφαίων να κλείσει στην Ελασσόνα, ο κόσμος χειροκροτούσε ασταμάτητα εκστασιασμένος και έφευγε παίρνοντας μαζί του για πάντα μια όμορφη βραδιά που έζησε και αυτό το κρυφό συναίσθημα ψυχικής ανάτασης και ικανοποίησης για ό,τι σπάνιο και μοναδικό απόλαυσε, συναίσθημα που δεν περιγράφεται με λόγια…    
Ήταν μια συναυλία – πραγματικό «προσκύνημα» στην Ελληνική μουσική, μια συναυλία υψηλού επιπέδου που βέβαια πέρα από την Ελασσόνα την απόλαυσαν και χιλιάδες άτομα σε όλη τη χώρα, τα δύο τελευταία χρόνια.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass