Εβδομάδα Κινητικότητας και στον Δήμο Τυρνάβου

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 22:16

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» πραγματοποιείται και στον Τύρναβο με πρωτοβουλία του Δήμου Τυρνάβου και συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Καθαριότητας.

Οι Σχολικές Επιτροπές και η Αντιδημαρχία καλούν τους πολίτες του Δήμου Τυρνάβου να κάνουν πράξη το μήνυμα της «Παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο», όχι μόνο στις 22 Σεπτεμβρίου αλλά να το διατηρήσουν και να το κάνουν συνήθεια, για να περάσουν ένα θετικό μήνυμα στη νεολαία. Άλλωστε με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δείξουμε έστω και λίγο την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τον πλανήτη.
Επίσης δίνεται και η ευκαιρία να γυμνάσουν όλοι το σώμα τους, να κυκλοφορήσουν σίγουρα πιο άνετα στους δρόμους και γιατί όχι να ανοίξουν και άλλο ένα παράθυρο στους ορίζοντές τους για το αστικό περιβάλλον που ζούμε.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ' επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων, που υλοποιούνται το διάστημα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Ο Δήμος Τυρνάβου έχει προγραμματίσει για τη δεύτερη επίσημη συμμετοχή του στην «Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας» τις εξής δράσεις για το 2018:
-2ος Ποδηλατικός Γύρος Τυρνάβου, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή όλων των σχολείων της πόλης αλλά και όποιων δημοτών επιθυμούν να συμμετάσχουν.
-Μουσική βραδιά στην πλατεία της βιβλιοθήκης του Τυρνάβου.
-Συγκέντρωση και ενημέρωση των σχολικών τροχονόμων.
-Διαγραμμίσεις στους δρόμους κοντά στα σχολεία για την εύρυθμη προσέλευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
-Συνέχιση των ενεργειών που έγιναν την περσινή χρονιά με οδικές σημάνσεις, με την επισήμανση από τον Δήμο Τυρνάβου: «Ας έχουμε όλοι σαν βασική αρχή να ακολουθούμε τους κανόνες, να μην παρκάρουμε σε σημεία που ισχύει η απαγόρευση στάθμευσης, να μην κλείνουμε τις ράμπες που προορίζονται για ΑμεΑ και τις μητέρες με καρότσι, να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας, όπου αυτό δεν χρειάζεται, να διευκολύνουμε την κίνηση των ποδηλάτων και να σεβόμαστε τους πεζούς».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass