Προχωρά το σχέδιο σύνδεσης Καστρί Λουτρού – Νέων Πόρων

* ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ * ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2018 15:18
Η διοίκηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό Η διοίκηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό

Εκ νέου πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό ανέλαβε ο Γιώργος Σαπουντζής στο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε και η σύνθεση του συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Σαπουντζής Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Σακελλαρίου Βάνα (αρμόδια πολιτιστικών εκδηλώσεων)

Γραμματέας: Σαμανίδου Ελένη (αρμόδια δανειστικής βιβλιοθήκης και Κάστρου)

Ταμίας: Σάββας Κωνσταντίνος (αρμόδιος αιγιαλού)

Μέλη: Μπουρδούβαλης Βάιος (αρμόδιος θερινού κινηματογράφου), Νανούλης Κωνσταντίνος (αρμόδιος έργων ανάπλασης), Καρκαντάς Θωμάς (αρμόδιος θεμάτων καθημερινότητας).

Μάλιστα άμεσα πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου κατέθεσε τον προγραμματισμό δράσεων για το άμεσο μέλλον (ενίσχυση της βιβλιοθήκης, νέες συνεργασίες για τον κινηματογράφο, εκδηλώσεις για παιδιά ενεργοποίηση όλων για την καθημερινότητα) και ζήτησε από τον δήμαρχο τη στήριξη αυτών. Εξάλλου κατέθεσε και προτάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής. Μεταξύ των προτάσεων είναι η αξιοποίηση του κάστρου ως σημείο αναφοράς για το Καστρί Λουτρό και η προετοιμασία του για το φετινό καλοκαίρι ώστε να οργανωθεί στα χαλάσματά του συναυλία κλασικής μουσικής. Τέθηκε ξανά το θέμα της αξιοποίησης μικρού τμήματος της ποταμολίμνης δίπλα στο κάστρο για αλιευτικό καταφύγιο σε συνδυασμό με τα έργα για τη σύνδεση Πόροι –Καστρί ώστε να ασφαλιστούν αλλά και να απομακρυνθούν όλες οι βάρκες από την παραλία.

Επίσης έγιναν προτάσεις για την καθημερινότητα όπως καλαθάκια παραλίας ενίσχυση των κάδων απορριμμάτων, χώρος απόθεσης μεγάλων αντικειμένων κλπ. Ζητήθηκε η ενίσχυση των μπλε κάδων στον χώρο του σινεμά γιατί ο όγκος των πλαστικών που συγκεντρώνονται σε κάθε προβολή (πλαστικά μπουκάλια αντί εισιτηρίου) είναι μεγάλος. Επιπρόσθετα τέθηκε έντονα το πρόβλημα με τα οικόπεδα που δεν αποψιλώνονται από τους ιδιοκτήτες τους την καλοκαιρινή περίοδο.

Από τη μεριά της δημοτικής αρχής, ο κ. Κολλάτος αφού συνεχάρη το ΔΣ για την εκλογή του, εξέφρασε την άποψη ότι η συνέχιση της συνεργασίας Δήμου, συλλόγου και κατοίκων θα επιλύσει και άλλα προβλήματα καθημερινότητας. Δήλωσε δε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις του συλλόγου τις οποίες βλέπει θετικά και ενημέρωσε για όλα τα θέματα τα μέλη του ΔΣ , σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου ως εξής:

ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΟΡΟΙ –ΚΑΣΤΡΙ: Ήδη κλιμάκιο των τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας επισκέφτηκε επιτόπου την περιοχή προκειμένου να κατοπτεύσουν τον χώρο για να προτείνουν τη διαδρομή από τη μεριά των Πόρων. Αναμένεται κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας για τη χάραξη από τη μεριά της Θεσσαλίας.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ: Ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου, παγκάκια, φωτισμός. Η σχετική μελέτη για την ανάπλαση της παραλιακής οδού μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη αλλά μετά θα πρέπει να εγκριθεί από 11 Υπουργεία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι και από το Υπουργείο Άμυνας αλλά είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό και θα προσπαθήσει για τη σύντομη συλλογή των υπογραφών.

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ: Είναι όλα έτοιμα και αναμένεται η λειτουργία της κάθε Σάββατο την Θερινή περίοδο στον προκαθορισμένο χώρο στην αρχή της περιφερειακής οδού

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Θα ξεκινήσει άμεσα η ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου προκειμένου να είναι έτοιμος για τη σύνδεση με τη γέφυρα ώστε να απορροφήσει την κίνηση και να αποσυμφορηθεί ο κεντρικός δρόμος. Θα αλλαχθούν αρκετοί κάδοι σκουπιδιών , θα ενισχυθούν όπου χρειαστεί και θα τοποθετηθούν καλαθάκια σκουπιδιών στην παραλία.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ: Ήδη αναμένεται η έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο του πράσινου σημείου για τη συγκέντρωση κλαδιών και μεγάλων αντικειμένων κάτι που θα συμβάλει τα μέγιστα στην καθαριότητα της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass