Περίφραξη… με ρυθμούς ΟΣΕ

* ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ * ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: Η ΓΝΩΣΤΗ ΡΕΝΑ…

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 17:40
Νέα περίφραξη στη Ν. Σμύρνη θα κατασκευάσει ο ΟΣΕ, σχεδόν έναν χρόνο μετά το θανατηφόρο δυστύχημα. Στο μεταξύ Δημοτική αρχή και Ρένα Καραλαριώτου διασταυρώνουν τις «γραμμές» τους… Νέα περίφραξη στη Ν. Σμύρνη θα κατασκευάσει ο ΟΣΕ, σχεδόν έναν χρόνο μετά το θανατηφόρο δυστύχημα. Στο μεταξύ Δημοτική αρχή και Ρένα Καραλαριώτου διασταυρώνουν τις «γραμμές» τους…

Την προκήρυξη του έργου περίφραξης της σιδηροδρομικής γραμμής σε τμήμα μήκους ενός χιλιομέτρου, ανακοίνωσε ο ΟΣΕ, σχεδόν έναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στη συνοικία της Ν. Σμύρνης.

Με αφορμή όμως τη χθεσινή ανακοίνωση της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, η Δημοτική αρχή κατηγορεί την κ. Καραλαριώτου ότι αντί να συστρατευθεί για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, επιδεικνύει «πρακτικές δημαγωγίας και λαϊκισμού» καθώς και ότι, ενόψει εκλογών, καταφεύγει «για μία φορά ακόμα δημόσια στο δόγμα “πάνω απ’ όλα η φθορά του δημάρχου».

Απαντώντας η κ. Καραλαριώτου επισημαίνει ότι «εντελώς συμπτωματικά χθες ο ΟΣΕ ανακοίνωσε την προκήρυξη του έργου» και σημειώνει ότι δεν επιδιώκει να δημιουργήσει καμία φθορά στον κ. Καλογιάννη, διότι «με τα “έργα” του φθείρεται μόνος του».

Πιο αναλυτικά η Δημοτική αρχή απαντώντας στην κ. Καραλαριώτου αναφέρει:

«Αποτελεί πίστη και βαθιά μας πεποίθηση πως όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, που αποτελούν πολύχρονες διεκδικήσεις όπως για παράδειγμα η διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη διέλευση των γραμμών του ΟΣΕ και ο σχεδιασμός για τη μεσομακροπρόθεσμη αντιμετώπισή τους, απαιτούν τη συστράτευση της πόλης και τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου και με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον αντίποδα αυτής της λογικής κινείται η κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία ακόμα και σε αυτό το θέμα ολισθαίνει συνεχώς σε πρακτικές δημαγωγίας και λαϊκισμού, κατηγορώντας τη Δημοτική αρχή για αδράνεια και προχειρότητα.

Επί της ουσίας, τονίζουμε ότι το έργο της ασφαλούς διέλευσης των συρμών μέσα από την πόλη είναι αρμοδιότητα του ΟΣΕ. Τα θλιβερά και τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην πόλη, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και άμεσα ο δήμαρχος ζήτησε με πιεστικό τρόπο τη βελτίωση της περίφραξης, συμμετέχοντας μάλιστα ο ίδιος όσο και τα στελέχη της Δημοτικής αρχής σε κινητοποιήσεις κατοίκων τόσο στη Νέα Σμύρνη όσο και στη Νέα Πολιτεία.

Είναι βεβαίως αλήθεια ότι ο ΟΣΕ είναι ένας βαρύς και δυσκίνητος δημόσιος οργανισμός και σίγουρα θα θέλαμε να είχαν κινηθεί νωρίτερα οι διαδικασίες.

Ωστόσο, η επιμονή του δημάρχου και οι συνεχείς πιέσεις προς την ηγεσία του ΟΣΕ, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά επέφερε συγκεκριμένες εξελίξεις. Έτσι, η Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής του Οργανισμού Σιδηροδρόμου Ελλάδος Ε Α.Ε., έχει ήδη προκηρύξει το έργο «Περίφραξη της Σιδηροδρομικής Γραμμής σε εντοπισμένα τμήματα στην πόλη της Λάρισας», προϋπολογισμού 360.000 ευρώ περίπου. Το έργο προβλέπει τη βελτίωση της περίφραξης συνολικού μήκους 1 χλμ.

Όφειλε να το γνωρίζει η κ. Καραλαριώτου ή τουλάχιστον να ρωτήσει τη Δημοτική αρχή. Όμως καταφεύγει για μια φορά ακόμα δημόσια στο δόγμα “πάνω απ’ όλα η φθορά του δημάρχου”. Εκλογές έρχονται, το έργο θα το δούμε πολλές φορές. Κρίμα για την ίδια, κρίμα και για την πόλη.

Η Δημοτική αρχή ενεργεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για τη διαχείριση των μεγάλων και των μικρών ζητημάτων που αφορούν στην πόλη της Λάρισας.

Κοιτάμε τους συμπολίτες στα μάτια και καταβάλλουμε καθημερινά σκληρό αγώνα για όλα τα ζητήματα της πόλης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στον δήμαρχο Λαρισαίων ανταπάντησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τις γραμμές του ΟΣΕ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η παράταξη της κ. Καραλαριώτου, δεν επιδιώκει να δημιουργήσει καμία φθορά στον κ. Καλογιάννη. Την έχει απαλλάξει ο ίδιος από κάτι τέτοιο, καθώς με τα “έργα” του φθείρεται μόνος του».

Αναλυτικότερα η κ. Καραλαριώτου επισημαίνει ότι «χθες, 17 Σεπτεμβρίου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου ζήτησε να πληροφορηθεί από τον δήμαρχο Λαρισαίων τι έχει γίνει αναφορικά με την περίφραξη των γραμμών του ΟΣΕ που περνάνε μέσα από την πόλη της Λάρισας.

Στις 14 Σεπτεμβρίου προκηρύχθηκε από τη Διοίκηση του ΟΣΕ η περίληψη διακήρυξης του συγκεκριμένου έργου, και, εντελώς συμπωματικά, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΣΕ, χθες, 17 Σεπτεμβρίου.

Αφήνοντας στην άκρη τις συμπτώσεις -ας βγάλει τα συμπεράσματα κάθε καλοπροαίρετος πολίτης- , ο κ. Καλογιάννης βρήκε για μία ακόμα φορά την αφορμή για να παραδώσει μαθήματα αντιπολίτευσης, στη λογική “πας μη συνεργαζόμενος με Καλογιάννη… βάρβαρος”. Ο ίδιος δεν θέλει προφανώς να θυμάται πως ήταν οι παρεμβάσεις της κ. Καραλαριώτου που τον ανάγκασαν να προχωρήσει το Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Λάρισας, να κινητοποιηθεί στο θέμα της οδού Καράγιωργα και τώρα να πιέσει τη Διοίκηση του ΟΣΕ.

Το πραγματικό δυστύχημα όμως είναι πως με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Καλογιάννης αποκαλύπτει το πρόσωπο της αλαζονείας του. Αν μπορούσε, είναι σίγουρο, πως δεν θα ήθελε να υπάρχει καθόλου αντιπολίτευση. Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον στα δημοκρατικά καθεστώτα. Με λόγο έντονα διχαστικό προχωρά σε υποδείξεις προς την αντιπολίτευση που ανήκουν σε άλλες εποχές. Η Δημοτική αρχή είναι εδώ για να ασκεί εξουσία και η αντιπολίτευση για να ασκεί έλεγχο και πίεση. Ο κ. Καλογιάννης, ειδικά, θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό πολύ καλά καθώς διετέλεσε πολλά χρόνια ως αντιπολίτευση. Προφανώς και υπάρχουν μεγάλα θέματα στα οποία χρειάζεται κοινό μέτωπο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο προϋποθέτει μια Δημοτική αρχή με συγκεκριμένο σχέδιο και διάθεση συνεργασίας.

Τέλος, η παράταξη της κ. Καραλαριώτου δεν επιδιώκει να δημιουργήσει καμία φθορά στον κ. Καλογιάννη. Την έχει απαλλάξει ο ίδιος από κάτι τέτοιο, καθώς με τα “έργα” του φθείρεται μόνος του», καταλήγει η απάντηση της κ. Καραλαριώτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass