Αρχαία και χαλβάς εντυπωσίασαν τους Σέρβους

Επίσκεψη της δημοσιογραφικής αποστολής στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2018 22:00

Αρχαιολογικούς χώρους στην πόλη των Φαρσάλων επισκέφθηκαν το περασμένο Σάββατο Σέρβοι δημοσιογράφοι από διάφορα δημοσιογραφικά δίκτυα και ΜΜΕ της Σερβίας, καθώς και εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων από τη γείτονα χώρα.

Η Σερβική αποστολή έγινε δεκτή στο πάρκο του Απιδανού ποταμού από τον αντιδήμαρχο Φαρσάλων κ. Δημ. Μπαμπανίκα, την αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντία Μπένου, τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Βασιλείου και την αρχαιολόγο του Δήμου Φαρσάλων κ. Βάσω Νούλα.

Η κ. Βάσω Νούλα μίλησε στην ξένη αποστολή για τον Απιδανό ποταμό, τη Θέτιδα και τον Αχιλλέα και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στην αρχαία Ακρόπολη της πόλης, όπου ενημερώθηκαν για τη Φθία, τον Αχιλλέα και τους Μυρμιδόνες. Ακόμη, επισκέφθηκαν την πλατεία Δημαρχείου και φωτογραφήθηκαν στο άγαλμα του Αχιλλέα.

Στη συνέχεια, έγινε επίσκεψη στο ζαχαροπλαστείο «Καταραχιά» και ενημερώθηκαν για τον περίφημο φαρσαλινό χαλβά, ενώ εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων έπαιρναν πλάνα από τις αρχαιότητες αλλά και από άλλες περιοχές της πόλης. Οι Σέρβοι δημοσιογράφοι έκαναν ερωτήσεις για τις αρχαιότητες αλλά και για τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και έδειχναν εντυπωσιασμένοι από μια περιοχή που δεν έχει ακόμη αναδειχθεί σε όλους τους τομείς, όπως θα έπρεπε να γίνει εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών γραφείων έδειξαν ενδιαφέρον να συμπεριλάβουν την περιοχή στα τουριστικά τους πακέτα.

Μετά το τέλος της συνάντησης προσφέρθηκαν στους φιλοξενούμενους τοπικά προϊόντα (χαλβάς Φαρσάλων, κρασιά κ.λπ.) καθώς και εκδόσεις του Δήμου που αφορούν στα Φάρσαλα και σε όλη την περιοχή.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ακόμη η εκπρόσωπος του ΕΟΤ στη Σερβία κ. Σοφία Λαζαρίδου, η γ.γ. του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Καλλιόπη Τζήκα και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λάρισας στη Σερβία κ. Νίκος Σκιβαλίδας.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass