Αρχαιολόγοι στον δήμαρχο Φαρσάλων

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2018 22:06

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο έκαναν χθες οι διευθυντές του αρχαιολογικού προγράμματος της Σκοτούσσας Gioacchino Francesco La Torre, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Messina και Σοφία Καραπάνου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Τους δύο διευθυντές συνόδευε ο καθηγητής Alessio Toscano Raffa και εκτός του δημάρχου τούς υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπαμπανίκας και η ειδική συνεργάτις Βάσω Νούλα, η οποία ανήκει στην επιστημονική ομάδα του αρχαιολογικού προγράμματος της Σκοτούσσας.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ανασκαφικό πεδίο, καθώς η φετινή σεζόν ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου και ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα ερευνών. Προγραμματίσθηκαν τα περαιτέρω βήματα εξέλιξης του έργου, καθώς φέτος ολοκληρώνεται το πρώτο πενταετές πρόγραμμα και πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση το δεύτερο πενταετές.

Οι αρχαιολόγοι, για μία ακόμα φορά άδραξαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον δήμαρχο για την υποστήριξή του, υλικά και έμψυχα, στο έργο τους, δίχως την οποία το πρόγραμμα της Σκοτούσσας δεν θα μπορούσε ούτε να υλοποιηθεί, ούτε να εδραιωθεί και να προχωρήσει με τόσο γοργούς ρυθμούς.

Επιπλέον, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας των Ιταλών επιστημόνων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε ένα νέο αρχαιολογικό πρόγραμμα μελέτης του κάστρου της Ερέτριας, υπό την αιγίδα και διοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων. Η έναρξη του προγράμματος αυτού σχεδιάζεται για την Άνοιξη του 2019.

Ο Gioacchino Francesco La Torre πρόσφερε στον δήμαρχο το επίσημο μπλουζάκι της ανασκαφής και μια κεραμεική δημιουργία του Alessi, ενός διάσημου κεραμίστα από το Caltagirone της Σικελίας.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass