Αδελφοποίηση των Δήμων Ελασσόνας και Τρστένικ της Σερβίας

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2018 16:10

Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης και Συνεργασίας, υπογράφηκε ανάμεσα στον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμο Τρστένικ της Σερβίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης αδελφοποίησης των δύο πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας παρουσία εκπροσώπων των δύο Δήμων.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου και ο δήμαρχος του Τρστένικ κ. Aleksandar Ciric, οι οποίοι εξήραν τη σημασία της συνεργασίας των δύο πόλεων, προσδίδοντας έμφαση σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας.
Το Τρστένικ είναι πόλη της επαρχίας Ράσινα στην Κεντρική Σερβία και έχει πληθυσμό περίπου 43.000 κατοίκους. Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή είναι συνδεδεμένη με την πρωτογενή δραστηριότητα (πάνω από το 50% του πληθυσμού ασχολείται με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων) ενώ, όπως και ο Δήμος Ελασσόνας, στοχεύει στην ανάπτυξη τριών βασικών αξόνων: Στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, και στην προσέλκυση επενδύσεων στον τουρισμό. Μάλιστα ο Δήμος έχει πρόσφατα βραβευθεί ως φιλικός προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα της χώρας μιας και πάνω από 1500 επιχειρήσεις εδρεύουν στα όρια του. Τέλος ο Δήμος Τρστένικ έχει αναπτύξει ποικίλη πολιτιστική δραστηριότητα με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τα οποία προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Η αδελφοποίηση αυτή θα υλοποιηθεί μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ανταλλαγών στους τομείς του πολιτισμού και των παραδόσεων, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της τοπικής αγροτικής παραγωγής, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού με αμοιβαία οφέλη για την τοπική οικονομία . Πιο συγκεκριμένα, με τη συνεργασία της Επιτροπής Αδελφοποίησης που θα συσταθεί με τη συμμετοχή δομών του Δήμου, κοινωνικών , πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και παραγωγικών φορέων, θα εκπονηθεί για κάθε τομέα ένα πρόγραμμα δράσεων και θα επιδιωχθούν οι συνεργασίες και ανταλλαγές στους παραπάνω τομείς, που θα ενεργοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες, τις συλλογικότητες τους φορείς και τους πολίτες.
Την πόλη της Ελασσόνας εκπροσώπησαν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Δήμου Τρστένικ, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, του Επιμελητηρίου Λάρισας και της ΑΕΝΟΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass