Στο κρατητήριο επαγγελματίας για ηχορύπανση

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΦΟΥΡΕΪΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΑΖΕ… "ΦΩΤΙΕΣ" ΣΤΑ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2018 22:14
Μπορεί η Φουρέιρα να τραγουδούσε στη διαπασών στην πλατεία Ταχυδρομείου, όμως ο Λαρισαίος ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο επειδή η μουσική υπερέβη το όριο για 3 ντεσιμπέλ! Μπορεί η Φουρέιρα να τραγουδούσε στη διαπασών στην πλατεία Ταχυδρομείου, όμως ο Λαρισαίος ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο επειδή η μουσική υπερέβη το όριο για 3 ντεσιμπέλ!

Είναι το σημείο εκείνο που ο κοινός νους σταματά. Που ο μέσος πολίτης σηκώνει τα χέρια ψηλά, ανίκανος να τα βάλει με τον παραλογισμό που πηγάζει από το ίδιο το κράτος και ορισμένους νόμους του που μυρίζουν φορμόλη.

Πριν από λίγο καιρό λοιπόν, όπως αναφέρει γνωστός Λαρισαίος ιδιοκτήτης κεντρικού καφέ-μπαρ, τη βραδιά που η δημοφιλής τραγουδίστρια Φουρέιρα έδωσε συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου, κλιμάκια της αστυνομίας διενέργησαν ελέγχους για παράβαση του νόμου περί υπέρβασης των ντεσιμπέλ σε καφέ-μπαρ στην ίδια πλατεία. Και απολύτως λογικά αφού τα… σύνορα μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας εντοπίζονται στα 80 ντεσιμπέλ, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γιατί η μουσική στο μαγαζί του υπερέβαινε κατά τρία (3) ολόκληρα ντεσιμπέλ το όριο! Ολη τη νύχτα στο κρατητήριο δηλαδή επειδή ο «θόρυβος» στο μαγαζί του ήταν 83 ντεσιμπέλ. Κι επειδή πια όλα τα «έξυπνα τηλέφωνα» έχουν εφαρμογές μέτρησης ντεσιμπέλ, εύκολα γίνεται σαφές ότι 80 ντεσιμπέλ είναι τα ντεσιμπέλ σε μια παρέα μου μιλάει, ή ο ήχος σε ένα μηχάνημα που φτιάχνει καφέ. Συνεχίζοντας ο καταστηματάρχης λέει ότι dura lex, sed lex, είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο, και φυσικά ο νόμος ισχύει για όλους, ή μήπως όχι; Πώς έγινε σωστά η μέτρηση όταν μόλις λίγες δεκάδες μέτρα πιο κει η Φουρέιρα έβαζε… φωτιές στα ντεσιμπέλ; Πώς ο ήχος της συναυλίας έμεινε στη συναυλία χωρίς να… παρεισφρήσει στα παρακείμενα μπαρ οι πόρτες των οποίων ανοιγοκλείνουν συνεχώς;

Τέλος, ο συλληφθείς καταστηματάρχης λέει ότι αν το δικαστήριο πει ένοχος, το πρόστιμο για την παράβαση αυτή -μιας και είναι πλημμέλημα- είναι τουλάχιστον 5.000 ευρώ και οι παρανομούντες καταστηματάρχες κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος.

Προτιμότερο λοιπόν για τους καταστηματάρχες να λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας αφού το παράπτωμα είναι πταίσμα και τιμωρείται μόνο με πρόστιμο.

Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass