Συνάντηση Γ. Δημαρά με Κ. Κολλάτο

Ενημερώθηκε για τα σχέδια του Δήμου Τεμπών

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2018 22:15

Τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο, επισκέφθηκε χθες το πρωί, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γεώργιος Δημαράς, στο δημαρχείο του Δήμου, στο Μακρυχώρι.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υφυπουργού και μεταξύ αυτών η κατασκευή του ταμιευτήρα Πουρναρίου – Αμπελακίων στη θέση «Λιβαδότοπος», προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ. Για το έργο έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων, τον περασμένο Μάιο και καλείται να συναποφασίσει και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε ο κ. Κολλάτος «πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή και αποτελεί μία από τις βασικές διεκδικήσεις του δήμου» καθώς όπως υποστήριξε «αφορά στην άρδευση 8.000 στρεμμάτων».

Επίσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις μελέτες που εκπονούνται για την αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών, ζητώντας να συμβάλει στην άμεση έγκριση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, που απαιτούνται για να προχωρήσει το έργο, ενώ αναφορά έγινε και για το οικιστικό των παραλίων του.

Κλείνοντας η συνάντηση, ο κ. Κολλάτος πρόσφερε στον υφυπουργό ένα καλάθι με προϊόντα της περιοχής του δήμου, καθώς και ένα γυάλινο πλακίδιο όπου είναι χαραγμένος ο χάρτης του Δήμου Τεμπών με τις ονομασίες των χωριών του.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass