«ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΡΕΙΑ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συγκρατημένη αισιοδοξία και ικανοποίηση

* «Η τρομοκρατία που ασκήθηκε σ’ αυτόν τον λαό από το ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο επιστράφηκε στον αποστολέα» δηλώνει η βουλευτής Ηρώ Διώτη – «Η δημοκρατία νίκησε» σημειώνεται από τους ΑΝ.ΕΛ.

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2015 8:10

 

 

 

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα των διαπραγματεύσεων αλλά και εμφανή ικανοποίηση για την ευρύτατη στήριξη του «Όχι» από τους πολίτες, με αφορμή και το όλο κλίμα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, υποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος.

Η ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «ο λαός πρωταγωνίστησε», η Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ. ΕΛ.) σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως χθες «νίκησε η δημοκρατία» ενώ η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, με δήλωσή της αφού σημειώνει την «ωριμότητα του ελληνικού λαού» και την «τρομοκρατία που ασκήθηκε από το ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο» υπογραμμίζει πως «τα μνημόνια και η λιτότητα δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Ευρώπης».

Από νωρίς χθες το απόγευμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αλλά και ψηφοφόροι συγκεντρώθηκαν στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην Κεντρική πλατεία αναμένοντας τα αποτελέσματα.

Την αρχική αμηχανία για την «εκ νέου αποτυχημένη» - όπως τη χαρακτήριζαν μέλη του κόμματος – πρόβλεψη των εταιριών δημοσκοπήσεων που έδιναν «οριακή» διαφορά, διαδέχθηκε η ικανοποίηση για τη συντριπτική υπεροχή του «Όχι», ψήφος που μεταφράστηκε ως «μήνυμα αντίστασης» των πολιτών με αφορμή το κλίμα που δημιουργήθηκε τόσο από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, όσο από τους δανειστές και την αντιπολίτευση.

«ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ»

Με αφορμή την επικράτηση του «ΟΧΙ» στο σημερινό δημοψήφισμα στο ν. Λάρισας καθώς και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε τρία πολύ σημαντικά για την επόμενη μέρα πράγματα:

1. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και αποφασισμένος να διεκδικήσει το μέλλον του. 2. Η τρομοκρατία που ασκήθηκε σ’ αυτόν τον λαό από το ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο επιστράφηκε στον αποστολέα. 3. Τα μνημόνια και η λιτότητα δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Ευρώπης.

Ο ελληνικός λαός σήμερα έδωσε τη μάχη στο όνομα όλων των εργαζομένων, ανέργων και, πληττομένων από τη νεοφιλελεύθερη τραγωδία, Ευρωπαίων. Έγραψε ιστορία απ’ αυτή που θα τη διαβάζουν στα βιβλία οι επόμενες γενιές. Με περηφάνια και αξιοπρέπεια, όρθιος, έδωσε τη μάχη για τη δημοκρατία και για μια καλύτερη ζωή ενάντια σε θεούς και δαίμονες.

Γνωρίζει τις δυσκολίες και υπέδειξε τον δρόμο που πρέπει να εξακολουθήσουμε. Πιστεύω πως αυτό το αποτέλεσμα δίνει ελπίδα σε όλους τους απλούς ανθρώπους, μέσα κι έξω από τα σύνορα, και δίνει και την ευκαιρία στην Ευρώπη ν’ αλλάξει σελίδα. Σ’ αυτόν τον λαό, εμείς υποκλινόμαστε» καταλήγει η κ. Διώτη.

 «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ»

Με αφορμή το δημοψήφισμα η ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ευχαριστεί τους πολίτες για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο λαός πρωταγωνίστησε. Η δημοκρατία γιόρτασε σήμερα, φωνάζοντας «ΟΧΙ». Ο φόβος νικήθηκε κατά κράτος. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τώρα, με τη δύναμη του ελληνικού λαού, η διαπραγμάτευση αλλάζει πορεία. Το ΟΧΙ θα είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα το οποίο θα φέρει μια καλύτερη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της».

«ΝΙΚΗΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Τέλος με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο εκπρόσωπος τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Λάρισας των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.) Χρήστος Βασιλειάδης σε δήλωσή του σημειώνει τα εξής: «Σήμερα νίκησε η δημοκρατία. Απέδειξε ο ελληνικός λαός ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται. Η δημοκρατία νίκησε. Ο λαός με μεγάλη διαφορά αποφάσισε να δώσει την εντολή του ΟΧΙ, εντολή που είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστούν οι θεσμοί.

Όλες αυτές τις ήμερες βιώσαμε μια προσπάθεια εκφοβισμού του Έλληνα πολίτη από κύκλους και μέσα ενημέρωσης εντός και εκτός Ελλάδας. Ο φόβος και ο εκφοβισμός δεν πέρασε. Από αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς σε μια νέα γερή βάση.

Η Ελλάδα συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με το ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην περικοπή μισθών-συντάξεων, ΟΧΙ στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι, με σκοπό η πατρίδα μας να προχωρήσει μπροστά και να βρει ξανά τον δρόμο της ανάπτυξης. Το μεγάλο ΟΧΙ που δόθηκε σήμερα είναι μια μεγάλη νίκη, μέσα από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού, η δημοκρατία νίκησε, ο ελληνικός λαός ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ενωμένος και δυνατός. Είμαστε όλοι μαζί» καταλήγει ο κ. Βασιλειάδης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass