Χωρίς φαγητό σήμερα οι Παιδικοί Σταθμοί

* ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 18:00

Σύγχυση σε εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων αλλά και σε γονείς, προκάλεσε η απεργία των υπαλλήλων των κεντρικών μαγειρείων.

Οι γονείς πηγαίνοντας χθες να παραλάβουν τα παιδιά τους από τους σταθμούς ενημερώθηκαν για τη σημερινή απεργία και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σαφείς οδηγίες από την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου, υπήρξαν περιπτώσεις (σε δύο τουλάχιστον παιδικούς της Λάρισας), όπου  στο εύλογο ερώτημα τους εάν θα μπορούν οι ίδιοι να στείλουν τα παιδιά τους με φαγητό στο σχολείο έλαβαν απάντηση αρνητική καθώς όπως υποστήριξαν εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς «αυτό απαγορεύεται». Μάλιστα, η πρόσθετη ενημέρωση που παρείχαν στους γονείς ήταν ότι θα δώσουν στα παιδιά ένα σνακ (φρούτο ή βούτημα) αλλά όχι φαγητό. Έτσι γονείς που έχουν τη δυνατότητα, αποφάσισαν να πάρουν σήμερα τα παιδιά τους νωρίτερα, ενώ κάποιοι άλλοι έμειναν με τον προβληματισμό. Σεβαστό το δικαίωμα του καθενός στην απεργία, όταν όμως μιλάμε για βρέφη και νήπια εκεί δημιουργείται ζήτημα. Στους παιδικούς σταθμούς πηγαίνουν από βρέφη λίγων μηνών έως και παιδιά 5 ετών από τις 7.30 το πρωί έως και τις 4 μ.μ. που είναι ανοιχτοί οι σταθμοί. Είναι δυνατόν να μείνουν νηστικά τα παιδιά αυτής της ηλικίας για τόσες ώρες;

«Αυτό είναι αδιανόητο. Η κατεύθυνση προς όλους ήταν να μεριμνήσουν οι γονείς για το φαγητό του παιδιού τους. Προφανώς κάποιοι από το προσωπικό δεν το χειρίστηκαν σωστά και παρείχαν λανθασμένη ενημέρωση στους γονείς. Επικοινώνησα με τους περισσότερους διευθυντές και με διαβεβαίωσαν ότι έχουν ενημερώσει τους γονείς να μεριμνήσουν για το γεύμα του παιδιού τους» υποστήριξε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης στην «Ε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διευθύντρια του Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου η οποία μιλώντας στην «Ε» παραδέχτηκε ότι όταν διαπίστωσε και η ίδια ότι υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις όπου δεν δόθηκε σωστή πληροφόρηση στους γονείς, ειδοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι παιδικοί σταθμοί και μάλιστα δήλωσε ότι για σήμερα θα υπάρχει πρόβλεψη για όλα τα παιδιά πέρα από το πρωινό τους και το φρούτο, να προσφερθεί ως γεύμα, ψωμί και κασέρι.

«Σε δύο παιδικούς σταθμούς θα μαγειρέψουν, κάποιοι λόγω απεργίας του προσωπικού τους έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ για όλους τους υπόλοιπους μεριμνήσαμε ώστε κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς γεύμα. Φυσικά θα γίνονται δεκτά και τα γεύματα που θα βάλουν οι γονείς στα παιδιά τους. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μη φροντίσουμε τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

* Να σημειωθεί ότι από τα κεντρικά μαγειρεία φεύγει και το φαγητό για τα συσσίτια του Δήμου. Τα συσσίτια θα διανεμηθούν κανονικά σήμερα από τους οδηγούς του δήμου, καθώς υπήρξε μέριμνα για το φαγητό που διανέμεται στους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass