Ποινή 5 ετών για… λάθος 260.000 ευρώ!

«ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ» ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 22:00

Με ποινή φυλάκισης πέντε ετών που μετατρέπεται σε χρηματική ποινή έφυγε από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας ένας πρώην στρατιωτικός για έλλειμμα μεγάλου χρηματικού ποσού του οποίου ήταν υπεύθυνος. Ο 44χρονος είχε τη διαχείριση του Στρατιωτικού Πρατηρίου στον Βόλο.

Κάποιο διάστημα του έτους 2008, διενεργήθηκε έκτακτη διοικητική επιθεώρηση επί των οικονομικών και ανακαλύφτηκε πως το υπόλοιπο των χρημάτων δεν συμφωνούσε με το βιβλίο του ταμείου. Στο βιβλίο αναγράφονταν 790.000 ευρώ περίπου ενώ στο ταμείο υπήρχαν κάτι περισσότερο από 530.000 ευρώ. Ακολούθησε τακτική επιθεώρηση με τον έλεγχο να είναι πιο ενδελεχής και επιβεβαιώθηκε το έλλειμμα περίπου 260.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, που διατηρούσε επί σειρά ετών τον έλεγχο του στρατιωτικού πρατηρίου, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ισχυρίστηκε πως δεν πήρε τα χρήματα αλλά ότι επρόκειτο σίγουρα για λάθος. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έγινε αυτό το λάθος κατά τη διάρκεια ίσως των πληρωμών προς προμηθευτές. Επίσης επικαλέστηκε το γεγονός πως απουσίαζε κάποιο διάστημα από τη θέση του. Σίγουρα πάντως, όπως ανέφερε, δεν πήρε αυτό το ποσό.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ως στρατιωτικός υπόλογος για την πράξη της υπεξαίρεσης πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος. Η πράξη αφορά στο ποσό άνω των 150.000 ευρώ. Του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης πέντε ετών ενώ αποφασίστηκε η ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως αφού του αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου. Του δόθηκε η δυνατότητα να καταβάλλει το ποσό αυτό σε δόσεις.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass