Eγκαινιάστηκε πολυχώρος «κόσμημα» στα Δένδρα

* Θα καλύψει πολλές ανάγκες του χωριού *Ανακοινώσεις για νέες παρεμβάσεις από Περιφέρεια και Δήμο

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2018 22:12

Με δεσμεύσεις για συνέχιση έργων στην περιοχή από τον Δήμο Τυρνάβου αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου στην πλατεία των Δένδρων Τυρνάβου, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού για το οποίο έξι χρόνια δούλεψαν προσωπικά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Χρήστος Τασιούλας καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο Δένδρων αλλά και τα τελευταία χρόνια ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του χωριού π. Άγγελος.

Στη συνέχεια στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας δήλωσε συγκινημένος, γιατί: «μετά από έξι χρόνια κοινών προσπαθειών τόσο της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων όσο και του Δήμου Τυρνάβου βρισκόμαστε όλοι εδώ και εγκαινιάζουμε ένα κτίριο «κόσμημα» το οποίο πλέον ανήκει σε όλους τους κατοίκους των Δένδρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Και ειδικότερα στους νέους, την τρίτη ηλικία και τα ΑμεΑ.

 Είναι ένα κτίριο το οποίο πέρα από την καθημερινότητα θα εξυπηρετεί τη φιλοξενία και εκτέλεση πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού».

Ο κ. Τασιούλας έκανε ειδική αναφορά στον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του υποσχέθηκε ότι το κτίριο θα γίνει και τήρησε στο έπακρο την υπόσχεσή του. Επίσης αναφέρθηκε στον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουλιό ο οποίος εκπόνησε το σχέδιο του κτιρίου.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης αρχικά αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια που έγινε ώστε ο πολυχώρος να είναι πλέον γεγονός. Τόνισε ότι ο νέος χώρος είναι σημείο αναφοράς για το χωριό που συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε υποδομή ώστε να στεγαστούν αυτές οι δραστηριότητες.

Χαρακτήρισε το κτίριο «κόσμημα» και ευχήθηκε καλή δουλειά σε εκείνους που ανέλαβαν να το λειτουργήσουν και ανακοίνωσε ότι μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» μέσα στο 2019 θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει μια σύγχρονη παιδική χαρά στον χώρο.

Ειδική αναφορά έκανε ο δήμαρχος Τυρνάβου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Τυρνάβου το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την καλή συνεργασία και τον κοινό σχεδιασμό σε διάφορες παρεμβάσεις. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα υπάρξει εξέλιξη με την έγκριση μελέτης κατασκευής πεζοδρομίου από την Εθνική Οδό Λαρίσης - Τυρνάβου μέχρι την είσοδο του χωριού, ένα έργο απαραίτητο αν λάβουμε υπόψιν τα προβλήματα και δυστυχήματα που έγιναν στο παρελθόν.

Στο ίδιο επίπεδο και ο χαιρετισμός του περιφερειακού συμβούλου κ. Β. Πινακά ως εκπροσώπου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο οποίος ήταν στην Αθήνα για τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Στο νέο ισόγειο κτίριο προβλέπεται να λειτουργήσει το ΚΑΠΗ παράλληλα με την εκτέλεση διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων των κατοίκων του οικισμού. Οσον αφορά την λειτουργία του κύριου χώρου έχει ήδη δημοπρατηθεί και την έχει αναλάβει ιδιώτης από το χωριό.

Η κατασκευή του κτιρίου πληροί όλους τους κανόνες της τέχνης και της αισθητικής ακολουθώντας πλήρως τις επιταγές του ΚΕΝΑΚ, αποτελώντας το πρώτο «πράσινο» κτίριο στον Δήμο Τυρνάβου.

Είναι ένα πανέμορφο σύγχρονο ισόγειο κτίριο.

Έχει συνολική δόμηση 219 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων, καθώς και 80 περίπου τετραγωνικά ημιυπαίθριων χώρων.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 272.357,72 ευρώ και 62.642,28 ευρώ Φ.Π.Α. και χρηματοδοτήθηκε από δημοτικούς πόρους.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι κ. Φανή Μπίλιου - Λαγκιόλη και κ. Χρήστος Τσιόπας, Κωνσταντίνος Κουλιός και Γιώργος Μπανταβάνης, ο νέος υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Αντώνιος Θώμος αστυνόμος Α’, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Οινοποιείου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος και Απόστολος Ευαγγελόπουλος, ο διοικητικός Σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ζήσης Παρλίτσης, η π. δήμαρχος Αμπελώνα κ. Αναστασία Ψύρρα, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ρούλα Σουρλαντζή, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Αμπελώνα κ. Αναστασία Νταλαμπέκα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου και δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος , ο π. πρόεδρος της Κοινότητας Δένδρων κ. Αντώνης Μπαντραλέξης κ.ά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass