Ο διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών χθες στα Φάρσαλα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2018 15:58

Μια μέρα μετά από την ξενάγηση στο ανασκαφικό πεδίο της Αρχαίας Σκοτούσσας, ο διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, prof. Emmanuel Papi, επισκέφθηκε χθες το πρωί τον δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο, στο πλαίσιο σύσκεψης των εμπλεκομένων στο αρχαιολογικό πρόγραμμα της Σκοτούσσας.

Παρόντες ήταν οι διευθυντές του Προγράμματος, Gioacchino Francesco La Torre και Σοφία Καραπάνου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Γιώργος Τουφεξής και τα μέλη του Προγράμματος Prof. Lorenzo Campagna, Dr. Alessio Toscano Raffa και η Βάσω Νούλα.

Τη σύσκεψη απασχόλησε το μέλλον και η μορφή του Αρχαιολογικού Προγράμματος της Σκοτούσσας. Εξετάστηκε μεταξύ άλλων η δυνατότητα συντήρησης των αρχιτεκτονικών ευρημάτων κατά χώραν, η εκπόνηση μελέτης κατασκευής στεγάστρου προστασίας του ελληνιστικού κτιρίου και η άμεση έκδοση ενός πρώτου ιστορικού – αρχαιολογικού οδηγού στα ελληνικά, ιταλικά και αγγλικά, για την προβολή του χώρου. Συζητήθηκε επίσης, η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας για την αναλυτική παρουσίαση των πρώτων δεδομένων και εξ αυτών συναγόμενων συμπερασμάτων.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων πρόσφερε στον φιλοξενούμενό του και συνεργάτη, όλες τις εκδόσεις του Δήμου Φαρσάλων, τόσο για τον ίδιο όσο και για τη βιβλιοθήκη της Ιταλικής Σχολής, αλλά και σαπουνέ χαλβά. Εν συνεχεία, όλη η ομάδα επισκέφθηκε το ανασκαφικό πεδίο και τους χώρους μελέτης, όπου ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν τους στη Σκοτούσσα.

Ο διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, prof. Emmanuel Papi με την επίσκεψή του αυτή θέλησε να δηλώσει εμφατικά τη σημαντικότητα του Αρχαιολογικού Προγράμματος της Σκοτούσσας, το ενδιαφέρον της Σχολής γι’ αυτό, καθώς και την ευαρέσκειά του για την επιτυχημένη συνεργασία.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass