Καθαρίζονται όλα τα ρέματα στον Δήμο Τεμπών

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2018 22:05

Την πηγή του προβλήματος, που προκαλεί τα περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα στους οικισμούς και στις καλλιέργειες του Δήμου Τεμπών, στοχεύει να «χτυπήσει» η δημοτική αρχή, προχωρώντας άμεσα στον καθαρισμό των ρεμάτων σε όλη την έκτασή του.

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής» δηλώνει στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο οποίος επισημαίνει επίσης ότι «τα ρέματα σε όλο τον δήμο, έχουν να καθαριστούν πενήντα χρόνια! Αποτελούσε βασικό μέλημά μας να εξασφαλίσουμε τα χρήματα ώστε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο, για το οποίο βρήκαμε μεγάλη στήριξη από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Δρομολογήθηκαν λοιπόν, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προς αυτόν τον στόχο και επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση τριών εργολαβιών καθαρισμού και κατασκευής τεχνικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ, σε όλα τα ρέματα του δήμου, σε ορεινές, πεδινές και παραλιακές περιοχές, ώστε να λύσουμε για πολλά χρόνια ένα σημαντικό πρόβλημα που αποτελεί πληγή…».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι πρώτες εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα (Νοέμβριο) και σταδιακά μέσα στο επόμενο δίμηνο θα βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι προγραμματισμένες εργολαβίες.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται να καθαριστούν και να κατασκευαστούν τεχνικά έργα στα ρέματα των ακόλουθων οικισμών και θέσεων:

- Στα ρέματα της Τοπικής Κοινότητας, Μακρυχωρίου, Αμπελακίων, Γόννων, Καλοχωρίου, προϋπολογισμού: 550.000 ευρώ.

- Στα ρέματα Πυργετού – Ραψάνης – Κρανιάς – (ρέμα Δέσης) – Κουλούρας (ρέμα Παλιοποτάμου ), προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

-Στα ρέματα Αγίου Αθανασίου - Κάτω Αιγάνης – Ρέντας - Παλιγιάννη – Ριζάκαινα και στα ρέματα Μεσαγγάλων, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, απ’ όπου επίσης εξασφαλίστηκαν χρήματα (460.000 ευρώ) για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία, στην οδό Αιγάνης-παράλια.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass