«Στολίδι» ο στίβος του Γυμνασίου Ελασσόνας!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΓΚΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2018 22:16

Έναν ξεχωριστό χώρο άθλησης για μικρούς και μεγάλους, ένα πραγματικό «στολίδι» για την περιοχή και τα αθλητικά της «δρώμενα» διαθέτει η Ελασσόνα. Πρόκειται για τον χώρο του στίβου του Γυμνασίου, που εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες και παραδόθηκε προς χρήση.

Με μια όμορφη γιορτή, που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της επαρχίας Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό (Οκτώβριος 1912), ο στίβος της Ελασσόνας ήδη αποτελεί ζωντανό κομμάτι της καθημερινής ζωής των Ελασσονιτών και όχι μόνο, που έχουν τη διάθεση να αθληθούν.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσαν ο αρχιμανδρίτης – προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο ιερέας π. Χρήστος Γεροφάκας, που μετέφεραν τις θερμές ευχές του μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, που βρισκόταν στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η τελετή περιελάμβανε άφιξη λαμπαδηδρομίας δεκάδων νεαρών αθλητών που ξεκίνησε από το μνημείο της Μελούνας και ολοκληρώθηκε στον νέο στίβο.

Ακολούθησε η εμφάνιση χορευτικής ομάδας της Ραφαέλας Χουρίδη, που καταχειροκροτήθηκε.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου για το έργο:

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας. Για πολλά χρόνια, ο χώρος αυτός δεν είχε τη μορφή που θα έπρεπε, σε μια πόλη που δεν μπορούσε να κάνει το μεγαλύτερο βήμα, από τα συνηθισμένα.

Σχεδιάσαμε την παρέμβαση αυτή, στον στίβο της Ελασσόνας, θέλοντας να συνδέσουμε το παρελθόν της Ελασσόνας, με το παρόν και το μέλλον μιας πόλης που αλλάζει.

Αυτό το έργο δεν είναι αποσπασματικό. Δεν είναι κάτι που «υποχρέωνε» το παρελθόν να φτιάξουμε από την αρχή για να δώσουμε ένα σύγχρονο μέρος στους κατοίκους της Ελασσόνας.

Αυτό το έργο είναι μέρος ενός στρατηγικού σχεδιασμού αναβάθμισης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης και της επαρχίας, και της δημιουργίας νέων, σύγχρονων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να φέρουν τη νεολαία μας, καθώς και ολόκληρη την κοινωνία, κοντά στον αθλητισμό.

Επιπλέον βάλαμε μπροστά ένα μεγάλο έργο, το κολυμβητήριο της Ελασσόνας, το οποίο ευελπιστούμε, μετά και τις τελευταίες υπογραφές, να ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή του. Θεωρούμε πως είναι μια απαραίτητη παρέμβαση στον ιστό της πόλης, ένα έργο ικανό να δώσει νέα πνοή στο αθλητικό μας περιβάλλον».

Η συνέχεια της ξεχωριστής βραδιάς ανήκε στη συναυλία που έδωσε με το μουσικό σχήμα της η Ελασσονίτισσα ερμηνεύτρια Χριστίνα Γκόλια, που γοήτευσε με την αισθαντική της φωνή και τις ιδιαίτερες ερμηνείες της με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και ενθουσίασε δεκάδες άτομα που… παρά το κρύο του φθινοπώρου την απόλαυσαν με το παραπάνω…

Στην εκδήλωση των εγκαινίων βρέθηκαν ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, αθλητικοί παράγοντες, η νεολαία της περιοχής και πολύς κόσμος.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass