Ο Δήμος Φαρσάλων στο Διεθνές Συνέδριο Υγιών Πόλεων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ο.Υ. ΣΤΟ ΜΠΕΛΦΑΣΤ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 15:30

Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τίτλο «Αλλάζοντας τις Πόλεις αλλάζουμε τον κόσμο» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 500 αντιπροσώπους από 60 χώρες και πάνω από 200 πόλεις.

Από τα Φάρσαλα, στο συνέδριο συμμετείχαν ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος και η πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου η οποία παρουσίασε την εισήγηση «Στρατηγικός σχεδιασμός και ενσωμάτωση των Ρομά στον Δήμο Φαρσάλων». Η παρουσίαση απέσπασε πάρα πολύ καλά σχόλια και κριτικές από τη διευθύντρια του τμήματος Πολιτικής Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Piroska Ostlin, από το κορυφαίο στέλεχος του ΠΟΥ Joan Devlin καθώς και από το απαιτητικό ακροατήριο.

Από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον Δήμο Φαρσάλων συμμετείχαν οι Δήμοι Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Στο συνέδριο κατέληξαν στα εξής:

* Στη Χάρτα του Μπέλφαστ για τις Υγιείς Πόλεις. Η Χάρτα είναι ο βασικός οδηγός για τη φάση VII της δράσης για το δίκτυο, τη χρονική περίοδο 2019-2024. Βασίζεται στο πολιτικό όραμα και το πλαίσιο που θεσπίστηκε στη Σύνοδο των δημάρχων στην Κοπεγχάγη που εγκρίθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, τον Φεβρουάριο του 2018. Η Χάρτα αποτελεί πολιτική δέσμευση των δημάρχων και υποστηρίζει έντονα την επένδυση στις πόλεις και το ανθρώπινο κεφάλαιό τους, καθώς και τη δέσμευση να εργαστούν για την επίτευξη καθορισμένων στρατηγικών στόχων.

* Το Δίκτυο δεσμεύτηκε να προάγει την υγεία και την ευημερία και να μειώνει τις ανισότητες και να οδηγεί σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο παράδειγμα, ξεκινώντας από τις δημοτικές διοικήσεις. Επιπλέον, στη φάση VII, οι πόλεις και τα εθνικά δίκτυα δεσμεύονται να υποστηρίξουν την εφαρμογή των στρατηγικών προτεραιοτήτων του ΠΟΥ, όπως η συνέχιση της καθολικής κάλυψης της υγείας και των στόχων του 13ου Γενικού Προγράμματος Εργασίας του ΠΟΥ.

* Στην εκλογή νέων μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εθνικά Δίκτυα και τις Πόλεις. Στην επιτροπή επανεξελέγη η συντονίστρια του Προγράμματος στο Ελληνικό Δίκτυο, κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου. ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass