Τρία έργα περιμένουν το LEADER

* Κτίριο–φάντασμα στην Ανάβρα Αγιάς θα μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο, παιδική χαρά και αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλιακή ζώνη θα εκσυγχρονιστούν

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2018 22:02
Το δημοτικό κτίριο στην Ανάβρα Αγιάς, το οποίο προορίζεται για πολιτιστική χρήση Το δημοτικό κτίριο στην Ανάβρα Αγιάς, το οποίο προορίζεται για πολιτιστική χρήση

Σε χρηματοδοτήσεις τριών έργων προσβλέπει ο Δήμος Αγιάς με την υποβολή αίτησης ένταξής τους στο πρόγραμμα LEADER «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» μετά την Πρόσκληση της Αναπτυξιακής Εταιρείας νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.) στη Δράση «Βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Στο πλαίσιο της εν λόγω πρόσκλησης και της υποδράσης «Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών» δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις δημοσίου χαρακτήρα που συμβάλλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής. Το ποσοστό δε της επιχορήγησης είναι 100%.

Όπως μας εξήγησε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγιάς, Βασίλης Λέτσιος, «τα προτεινόμενα έργα αφορούν στη βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων της παραλιακής ζώνης, μιας παιδικής χαράς στη Βελίκα και ημιτελούς δημοτικού κτιρίου στην Ανάβρα που προορίζεται για πολιτιστική χρήση».

«Στοχεύοντας στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής» μας είπε «επιδιώκουμε τη βελτίωση του υπαίθριου γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στη θέση “Πλατανιά” στη Βελίκα και δύο γηπέδων τένις κι ενός μπάσκετ, υπαίθριων κι αυτών, που βρίσκονται στην Κάτω Σωτηρίτσα».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 192.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ για τη Βελίκα – για την παιδική χαρά, επίσης στη θέση “Πλατανιά”, με συνολικό προϋπολογισμό μαζί με τον ΦΠΑ 154 περίπου χιλιάδες ευρώ – προς έγκριση θα προταθεί το έργο αγοράς κατάλληλου εξοπλισμού γι’ αυτή, που περιλαμβάνει όργανα, όπως σύνθετα, κούνιες, τραμπάλες, τσουλήθρες και αστικό εξοπλισμό, όπως καλαθάκια απορριμμάτων και παγκάκια, με σκοπό την αναβάθμιση της συγκεκριμένης υποδομής αναψυχής και ψυχαγωγίας για τα παιδιά.

Το τρίτο έργο έχει να κάνει μ’ ένα κτίσμα σε κεντρικό σημείο της Ανάβρας για το οποίο υπάρχει η φιλοδοξία να μετατραπεί σε σύγχρονο χώρο πολιτισμού. Πρόκειται για κτίριο που ανεγέρθηκε τη διετία 1988-1990, επί κοινοτάρχη Δημητρίου Αθ. Χριστούλα, δεν ολοκληρώθηκε και από τότε βρίσκεται ερειπωμένο, ημιτελές και αφημένο στη φθορά του χρόνου.

Προτείνεται, λοιπόν, η αποπεράτωσή του, «αποσκοπώντας», όπως μας τόνισε ο κ. Λέτσιος, «στην ανάδειξη, προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, ώστε να αυξηθεί η ελκυστικότητα της περιοχής και η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και να επιτευχθεί η διατήρηση των πολιτιστικών στοιχείων. Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, προκειμένου να παραδοθεί για χρήση ένα κτίριο καλαίσθητο και λειτουργικό που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγιάς. Ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει τις 203 χιλιάδες ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass