Γεύσεις μανιταριών στο Σκλήθρο

Πλήθος κόσμου στο ορεινό χωριό της Αγιάς και του Μαυροβουνίου για την 8η Γιορτή Μανιταριού

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2018 15:28

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η 8η Γιορτή Μανιταριού στο Σκλήθρο από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σκληθριωτών και τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς.

Μανιταρόφιλοι και φίλοι του δάσους είχαν την ευκαιρία αρχικά να απολαύσουν τη βόλτα τους στο δάσος, να συλλέξουν αυτοφυή άγρια μανιτάρια και, φυσικά, ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις γι’ αυτά. Ακολούθως, στον χώρο του ανοιχτού θεάτρου του χωριού και του παλιού δημοτικού σχολείου, προχώρησαν σε συγκέντρωση, αναγνώριση και ταυτοποίησή τους.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η διάλεξη του προέδρου των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, Στέργιου Μίχου, με θέμα «Τα άγρια μανιτάρια και ο ρόλος τους στη διατροφή και το οικοσύστημα», ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο καθηγητή – ερευνητή Μυκητολογίας Ζαχαρία Αθανασίου, όπου κι αφιερώθηκε τιμής ένεκεν η φετινή γιορτή.

Γυναίκες του Σκλήθρου και μέλη του Συλλόγου μαγείρεψαν και πρόσφεραν μανιταρόσουπα και ψητά μανιτάρια, ενώ, παράλληλα, σεφ και σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας, με επικεφαλής τον σεφ και καθηγητή Μαγειρικής Βασίλη Παναγούλη, μαγείρεψαν ζυμαρικά με μανιτάρια σε πρωτότυπες συνταγές για όλους όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στην όμορφη αυτή γιορτή στο ανατολικό Μαυροβούνι μέσα σ’ ένα φανταστικό κιτρινοπράσινο φθινοπωρινό τοπίο με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Τα παιδιά απασχολήθηκαν σε δραστηριότητες της «Trekking Hellas» και δημιουργικά παιχνίδια με θέμα «Γνωρίζω τα μανιτάρια» με την παιδαγωγό Μάχη Ζούκα.

ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ Β. ΜΙΧΟ

Στον χώρο των εκδηλώσεων λειτουργούσαν περίπτερα με τοπικά προϊόντα και μανιταροπροϊόντα, ενώ ξεχωριστή στιγμή ήταν και η απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Μίχο από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σκληθριωτών διά του προέδρου του κ. Γιάννη Σαλονίκα για τη συμβολή του στη μανιταρογνωσία – μανιταροφιλία και για τη στήριξή του στον Σύλλογο.

Ο κ. Μίχος, μιλώντας στην «ΕτΔ», έπλεξε το εγκώμιο του Ζαχαρία Αθανασίου χαρακτηρίζοντας την απώλειά του πολύ μεγάλη και τον ίδιο μεγάλο επιστήμονα, σπουδαίο καθηγητή και έναν διαχρονικό συμπαραστάτη της όλης προσπάθειας των μανιταρόφιλων συλλόγων ανά την Ελλάδα. Στάθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση στη συμμετοχή του κόσμου στη συγκεκριμένη γιορτή, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα προς όλους να έρθουν κοντά στη φύση, η οποία, όπως τόνισε, έχει να μας προσφέρει πάρα πολλά. Τέλος, αναφέρθηκε και στη δεύτερη ετήσια γιορτή την οποία διοργανώνουν οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας, τα «Μαρτιάτικα» στη λίμνη Πλαστήρα κάθε άνοιξη, και διεμήνυσε πως ο Σύλλογος είναι ανοιχτός σε προσκλήσεις άλλων συλλόγων για ενημερώσεις σχετικά με το μανιτάρι.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγιάς Αθανάσιος Ολύμπιος και Αντώνιος Μπεϊνάς.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass