Μ. Χαρακόπουλος: Αυτογνωσία και μέτρο σε υποψηφίους προέδρους ΝΔ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2015 17:17

 

«Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα. Δεν έπρεπε να φτάσει η χώρα στο μη παρέκει για να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε ένα τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από εισήγηση του πρωθυπουργού. Μακάρι ο πρωθυπουργός να επιστρέψει από τις Βρυξέλες με άσπρα πανιά». Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος (στο Α΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στους δημοσιογράφους Γιώργο Πίκουλα και Μαρία Γεωργίου).

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την ελπίδα ότι το «VAROUFEXIT», όπως είπε χαρακτηριστικά, «να αποτρέψει την ύστατη στιγμή το GREXIT. Ο κ. Βαρουφάκης έχει βαρύτατη ευθύνη για την παρελκυστική πολιτική των 5 μηνών με τη δημιουργική ασάφεια και τις εμμονές του που οδήγησαν πολλούς Ευρωπαίους να έχουν απηυδήσει με την Ελλάδα». Και συνέχισε λέγοντας ότι «Η όποια λύση θα είναι πιο επώδυνη από αυτή που απέρριψε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα και απείρως πιο βαριά από το mail Χαρδούβελη. Η κατάσταση πλέον έχει επιβαρυνθεί με κλειστές τράπεζες, με τις επιχειρήσεις σε… πρόωρες αναγκαστικές διακοπές. Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, καθώς κανείς δεν πληρώνει τους φόρους και τις οφειλές του στο κράτος».

ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Ν.Δ. ο πρώην αν. υπουργός υπογράμμισε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς προσέφερε στο τόπο. Ο απολογισμός για το κυβερνητικό έργο της περιόδου Σαμαρά πιστεύω ότι είναι θετικός και θα του αναγνωριστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος». «Βεβαίως» συνέχισε «έγιναν και λάθη, που σχετίζονται κυρίως με μέτρα που έπληξαν τη μεσαία τάξη, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της φιλελεύθερης παράταξης. Ήμουν εξ αυτών που αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ζήτησα να γίνει έκτακτο συνέδριο για να δούμε τι φταίει και ‘‘τις πταίει’’ για την οδυνηρή ήττα».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τόνισε ότι αποτελεί «την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας αυτή την δύσκολη περίοδο» και ότι «αυτό που προέχει σήμερα είναι η σωτηρία της χώρας. Όταν έλθει η ώρα της εκλογής προέδρου της ΝΔ τότε θα δούμε τις υποψηφιότητες. Θεωρώ ότι η όλη συζήτηση είναι πρόωρη και άκαιρη. Η ονοματολογία τη στιγμή που η χώρα αιωρείται στο κενό μόνον κακό κάνει. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η εκλογή του προέδρου του κόμματος δεν πρέπει να μετατραπεί σε μια κούρσα πολλών υποψηφίων, απλώς και μόνον για να αποκτήσουν κάποιοι λίγα λεπτά δημοσιότητας. Πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος του προέδρου της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θεωρώ απαραίτητο να επικρατήσει η στοιχειώδη αυτογνωσία και το μέτρο στους πιθανούς υποψηφίους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass