Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να μείνει πεζόδρομος η Μεγ. Αλεξάνδρου»

ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 22:25

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα έργα στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου και χθες το πρωί ξεκίνησε η φύτευση λουλουδιών στη νησίδα που διαχωρίζει τον ποδηλατόδρομο από το υπόλοιπο οδόστρωμα που θα κινούνται λεωφορεία και ταξί.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η αντίδραση περιοίκων και καταστηματαρχών που, ενώ αρχικά έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους με τις νέες κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Μεγ. Αλεξάνδρου, βλέποντας τώρα το έργο ζητούν από τον Δήμο να γίνει ένας κλασικός πεζόδρομος.

Στα έργα βρέθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτη, Πρασίνου Γ. Ζαούτσο και Περιβάλλοντος Απ. Σουρλαντζή και από υπηρεσιακά στελέχη. Ο δήμαρχος μίλησε για αλλαγή της εικόνας του κέντρου και αναβάθμισής του, ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για το «αποτύπωμα μιας προσπάθειας η οποία θα συνεχιστεί στην πόλη και στο ευρύτερο κέντρο. Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, όπως προβλέπονται από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, είναι δρόμοι που διαμορφώνουν άλλο περιβάλλον στην πόλη και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής».

Στην οδό Βενιζέλου τα συνεργεία κινούνται με γοργούς ρυθμούς και, όπως επισημαίνουν από τον Δήμο, η υλοποίηση των έργων βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος, παράλληλα η παρέμβαση στο τμήμα της οδού Δήμητρας, που πλέον πεζοδρομείται, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ ακολουθεί η συνολική παρέμβαση στην οδό Φιλελλήνων. Οι εργασίες ανάπλασης της οδού Μανδηλαρά εξελίσσονται στο τμήμα του δρόμου μεταξύ 28ης Οκτωβρίου και Παναγούλη, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στα μέσα Νοεμβρίου περίπου. Επίσης, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αναμόρφωση της οδού Ηπείρου.

Έναν κλασικό πεζόδρομο από τον οποίο δεν θα περνούν λεωφορεία και ταξί ζητούν κάτοικοι και καταστηματάρχες, βλέποντας την πορεία του έργου στη Μεγ. Αλεξάνδρου. Το σχετικό αίτημα το σχολίασε ο κ. Καλογιάννης υπογραμμίζοντας ότι «αντιμετωπίζω μια κατάσταση που έχω ζήσει ξανά. Όταν ξεκινούσαν τα έργα υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες, αλλά αυτή τη στιγμή όχι απλά έχει αλλάξει η εικόνα, όχι μόνο υπάρχουν μπράβο και ευχαριστούμε αλλά υπάρχουν και αιτήματα. Τα οποία λένε ότι δεν θα πρέπει να περνάει λεωφορείο από τη Μεγ. Αλεξάνδρου και να γίνει ένας κλασικός πεζόδρομος. Όλα αυτά τα έργα δεν αποφασίζονται από τον δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα με έναν τρόπο κατά πώς θέλουν οι ίδιοι. Υπάρχουν μελέτες από πίσω, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες είναι εγκεκριμένες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν αλλάζουν εύκολα αυτά τα πράγματα, ωστόσο, επειδή είμαι και εγώ ένας πολίτης που βλέπω την περιοχή, είναι ένα ζήτημα που θα δούμε πώς θα λειτουργήσει με τα λεωφορεία και θα είμαστε εδώ για να πάρουμε τις αποφάσεις».

 

Ζωή Παρμάκη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα