«Σφήνα» Γ. Μεριστούδη για τον Δήμο Λαρισαίων!

* ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΚΦΡΑΣΗ Ο ΧΩΡΟΣ * ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 22:30

Εντείνονται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς οι αναζητήσεις, οι διαβουλεύσεις και οι παρασκηνιακές κινήσεις μεταξύ αυτοδιοικητικών στελεχών και σχημάτων προκειμένου ο χώρος, που παραμένει προς το παρόν ακάλυπτος, να διαμορφώσει συγκεκριμένο σχήμα και να εκφραστεί στον Δήμο Λαρισαίων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Κοινό στοιχείο στις συζητήσεις και διαβουλεύσεις αποτελεί η αγωνία για το μέλλον της πόλης και την προοπτική της, για τη διαφάνεια στην άσκηση της πολιτικής, για τη συμμετοχή των πολιτών καθώς και για την αλλαγή του δημαρχοκεντρικού μοντέλου εξουσίας, θέματα που αποτελούν τον πυρήνα ενός αυτοδιοικητικού σχήματος.

Οι εξελίξεις στον χώρο της κεντροδεξιάς, μετά τη συμφωνία για συμπόρευση της Ρένας Καραλαριώτου και του Θανάση Μαμάκου και κοινή κάθοδο στις εκλογές του επόμενου Μαΐου, εντείνει τις παρασκηνιακές κινήσεις, που ξεκίνησαν πριν το καλοκαίρι και συνεχίστηκαν μετά τη δήλωση του πρώην υπουργού και νυν δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη πόλη» Έκτορα Νασιώκα ότι ολοκληρώνει την πορεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο στις επόμενες εκλογές.

Στελέχη της αυτοδιοίκησης από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο του Κέντρου και έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ σε συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη διαμόρφωση αυτοδιοικητικού σχήματος, ενώ βολιδοσκοπούνται και ονόματα υποψηφίων ικανών να εκφράσουν τις διαμορφωθείσες θέσεις.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες γνωστά αυτοδιοικητικά στελέχη που πρωτοστατούν στις διαβουλεύσεις πρότειναν πρόσφατα στον γνωστό καρδιολόγο γιατρό Γιώργο Μεριστούδη να ηγηθεί του σχήματος καθώς εκτιμούν ότι πρόκειται για προσωπικότητα που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το σκηνικό των δημοτικών εκλογών στη Λάρισα. Και αυτό καθώς πρόκειται για εξαιρετικό επιστήμονα, με πολύχρονη επαγγελματική δράση και προσφορά στην πόλη και κυρίως γνώστη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιτυχημένες θητείες ως δήμαρχος του πρώην Δήμου Αρμενίου (1998-2006) και αντιπρόεδρος της Κοινότητας Μ. Μοναστηρίου (1994-1998), στις οποίες κινήθηκε υπερκομματικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λαρισαίος γιατρός, που βρίσκεται στο αποκορύφωμα της επαγγελματικής του δράσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποδεχθεί υπό προϋποθέσεις την προοπτική μιας υποψηφιότητας για τον Δήμο Λαρισαίων, επισημαίνοντας πάντως ότι την απόφαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα την λάβει αφού προηγουμένως συζητήσει με το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Η αποδοχή της πρότασης από τον Γιώργο Μεριστούδη εφόσον επιβεβαιωθεί αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις και στο Κίνημα Αλλαγής, που με πρόσφατη εγκύκλιό του ξεκινά τις διαδικασίες για τη στάση που θα ακολουθήσει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με το ενδιαφέρον στο νομό Λάρισας να μονοπωλεί ο Δήμος Λαρισαίων. Σημειώνεται ότι με την εγκύκλιο του Κινήματος Αλλαγής δίνεται η πολιτική κατεύθυνση για αυτόνομη κάθοδο και οι όποιες συνεργασίες θα εξεταστούν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ή και μετά από αυτές, την ώρα που μια μεγάλη μερίδα στελεχών και μελών του Κινήματος εξετάζει θετικά την προοπτική στήριξης της Συμπαράταξης του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη στην οποία συμμετέχουν στελέχη και μέλη του Κινήματος Αλλαγής.

 

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass