Διχασμένοι με Τσιλιμίγκα στον ΣΥΡΙΖΑ

*Εμπλοκή σε πολύωρη συνεδρίαση της Ν.Ε. Λάρισας καθώς «τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν» * Ποιους δημάρχους υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2018 22:07

Μια περίεργη εικόνα προκύπτει στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του επόμενου Μαΐου και των επιδιωκόμενων συνεργασιών με τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Από τη μια πετυχαίνουν συνεργασίες με δημάρχους που είχαν εκλεγεί την προηγούμενη φορά με το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ δεν εισπράττουν ανάλογη ανταπόκριση προς τους δικούς τους δημάρχους. Και ως επιστέγασμα της αντίφασης προκύπτει το ζήτημα υποστήριξης ή όχι της υποψηφιότητας του Ν. Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Υπέρ Τσιλιμίγκα αλλά όχι» ήταν το αποτέλεσμα της πολύωρης συζήτησης στη συνεδρίαση της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ ήταν η εισήγηση της ηγεσίας, αρνητικές ήταν οι τοποθετήσεις των περισσότερων μελών. Ενώ το ακόμη πιο παράδοξο, που ενίσχυσε το αρνητικό κλίμα, είναι που ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ περιφερειάρχης δεν ανταποκρίνεται, δεν δείχνει διάθεση να συζητήσει μαζί τους, «ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν για να τον στηρίξουν» είναι η περιγραφή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Σε πλήρη σύνθεση συνεδρίασε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής. Παρόντες και τα 19 μέλη της, απόντες ωστόσο και οι δύο βουλευτές του κόμματος, που δεν έκριναν ως σοβαρό θέμα τη συζήτηση για τη στάση του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη συνεδρίαση μετείχε ο Θωμάς Τσούπος, της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε για τον λόγο αυτό από την Αθήνα. Η συζήτηση ήταν εκτενής και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Πολύ εύκολα διήλθαν το θέμα των Δήμων Λάρισας και Τυρνάβου όπου θα είναι ξανά υποψήφιοι ο Απ. Καλογιάννης και ο Παν. Σαρχώσης. Ομόφωνα τάχθηκε η Νομαρχιακή και υπέρ των υποψηφιοτήτων των δημάρχων Τεμπών Κ. Κολλάτου και Αγιάς Αντ. Γκουντάρα. Απολύτως θετικό ήταν το κλίμα και στην ενημέρωση για την τακτική συνεργασιών που ακολουθούν σε Ελασσόνα, Φάρσαλα και Κιλελέρ οι κατά τόπους αυτοδιοικητικές κινήσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που η υπόθεση κόλλησε ήταν το θέμα του υποψήφιου περιφερειάρχη, η συζήτηση ήταν διεξοδική, δίχως όμως να προκύψει διέξοδος.

Εισηγούμενος το θέμα, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Πέτρος Παπαγεωργίου τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του καθηγητή Ν. Τσιλιμίγκα, τον οποίο υποστηρίζει επισήμως το ΚΙΝΑΛ. Αφέθηκε να εννοηθεί ότι υπήρξε επαφή του υποψήφιου περιφερειάρχη με τον ηγεσία του κόμματος και συγκεκριμένα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, με την προοπτική να ανακοινώσει η Αθήνα την υποστήριξή του. Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Νομαρχιακής αντέδρασε. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν εκείνοι που συμφώνησαν, ποιούντες όπως διεφάνη την ανάγκη φιλοτιμία καθώς δεν προκύπτει άλλη υποψηφιότητα. Υπ’ αυτές τα συνθήκες δεν υπήρξε πρόταση για ψηφοφορία και το θέμα του υποψήφιου περιφερειάρχη αφέθηκε για να συζητηθεί ξανά σε επόμενη συνεδρίαση. Αν δεν μεσολαβήσει ανακοίνωση από την Αθήνα.

Έντονες ήταν οι αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν από τα μέλη της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρές επιφυλάξεις ακούστηκαν για την καταλληλότητά του ως περιφερειάρχη, εφόσον εκλεγεί ο Ν. Τσιλιμίγκας, ακόμη και για την επιθυμία του να υποστηριχθεί. Επισημάνθηκε η απουσία του από το αντιπολιτευτικό έργο κατά τη διαρρεύσασα τετραετία. Χαρακτηρίστηκε «αόρατος άνθρωπος» ενώ ειπώθηκε ακόμη κι ότι θα πρέπει «να αγοράσουν μια κορνίζα να βάλουν μια φωτογραφία του για να τον βλέπουν όταν χρειάζεται». Αναφέρθηκε ότι πολλές φορές στελέχη της Νομαρχιακής επιχειρήθηκε να επικοινωνήσουν μαζί του δίχως όμως να τα καταφέρουν, «μας αγνοεί ή μας κοροϊδεύει;» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Ενώ ειπώθηκε ότι κάποια στιγμή ο Ν. Τσιλιμίγκας τους παρέπεμψε να συζητήσουν με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Στ. Τσιάκαλο.

Στην τοποθέτηση της ηγεσίας ότι δεν υπάρχει προοπτική άλλης υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι προτάσεις των μελών της Νομαρχιακής έπεσαν βροχή. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα ονόματα της Βολιώτισσας υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου, των βουλευτών Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλου, της Καρδίτσας Σπ. Λάππα, της Λάρισας Άννας Βαγενά, του Λαρισαίου προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χρόνη Ισαακίδη, του Βολιώτη περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Γ. Σταμπουλή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακόμη και στελεχών της ίδιας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass