ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Κ. Αβραμόπουλος: «Καμιά συμμετοχή στα σχέδια του ΝΑΤΟ»

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2018 22:39

Κάλεσμα συμπόρευσης ενάντια στην επέκταση των παλιών βάσεων και τη δημιουργία νέων, απηύθυνε από τη Λάρισα ο Κώστας Αβραμόπουλος (φωτ.) μέλος του Πολιτικού Γραφείου και γραμματέας της επιτροπής περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ κατά τη συγκέντρωση που οργάνωσε το κόμμα ενάντια στις βάσεις και το ΝΑΤΟ χθες το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Όπως υποστήριξε, οι Λαρισαίοι ζουν μέσα στο «μάτι του κυκλώνα», λόγω της γεωστρατηγικής αναβάθμισης «αυτή η αναβάθμιση», είπε «εκφράζεται στην πόλη μας με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-drones» και κάλεσε σε «συμπόρευση με το ΚΚΕ, τη μόνη σταθερά αντιιμπεριαλιστική – πραγματικά φιλειρηνική δύναμη, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη νατοϊκή βάση, εκσυγχρονίζοντας τις παλιές, όπως είναι της Σούδας, του Αράξου, του Ακτίου και στήνοντας νέες, όπως της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου, της Σύρου και άλλες.
Από τη Λάρισα τον περασμένο Ιούνη, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, ο υπουργός Άμυνας ξεδιάντροπα δήλωσε πως από αυτό το «ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών-Drones, θα γίνονται ειδικές αποστολές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής, τη Μαύρη Θάλασσα».
Σχετικά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη υποστήριξε επικαλούμενος δημοσιεύματα ότι «ανήμερα των Ταξιαρχών, μέρα γιορτής της Αεροπορίας, στην 110 Π.Μ. θα διοργανωθεί φιέστα διαφήμισης των drones, με την παρουσία πιθανόν Αμερικανών αξιωματούχων. Για τις ίδιες “επιχειρησιακές ανάγκες” , προσγειώθηκαν στη Λάρισα πριν λίγο καιρό από τη βάση τους στη Γερμανία, δύο ζεύγη αμερικανικών αεροσκαφών F-22 stealth μαχητικά.
Η Λάρισα, με βάση τη γεωγραφική της θέση, ως κέντρο της χώρας, έχει παρελθόν. Το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ε.Ε. εκπλήρωσε ιδιαίτερο ρόλο, η χάρη του έφτασε μέχρι την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Η 110 πτέρυγα Μάχης ως Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων είχε ήδη λειτουργήσει στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΝΑΤΟϊκής Νότιας πτέρυγας και πήρε μέρος σε πολλές αποστολές υποστήριξης ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη.
Οι εξελίξεις που κρατούν αναμμένο το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στην Υεμένη και στη Λιβύη, μέχρι τη νοτιοανατολική Ουκρανία, είναι η αληθινή όψη μιας εικόνας που η κυβέρνηση παραμορφωμένα παρουσιάζει στα μάτια σας».  Ο κ. Αβραμόπουλος έκλεισε την ομιλία του υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη και απαιτώντας καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Να κλείσει η βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών drones και όλες οι νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Γιατί εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι κυβερνήσεις τους, οι βάσεις και οι ΝΑΤΟϊκοί». Η πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης του Π.Γ. του ΚΚΕ για διήμερο δράσης σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν αμερικανονατοϊκές βάσεις ή σχεδιάζεται να εγκατασταθούν και ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι την πύλη του ΑΤΑ.
Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass