ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 70 ΕΤΩΝ

«Εφυγε» ο σαξοφωνίστας Νεοκλής Χατζηβασίλης

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2018 16:15

Συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα για τον αιφνίδιο θάνατο 70χρονου συνταξιούχου δασικού υπαλλήλου και παλαιού μουσικού, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι από τους συγγενείς του, που ανησύχησαν αφού δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους. Πρόκειται για τον Νεοκλή (Νίκο) Χατζηβασίλη, που «προδόθηκε» από την καρδιά του. Ο θάνατός του ξάφνιασε, αφού καθημερινά έδινε το «παρών» στην ελασσονίτικη «πιάτσα».

Γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, συνταξιούχος υπάλληλος του Δασαρχείου, αλλά και εξαιρετικός παλαιός μουσικός (σαξοφωνίστας). Άτομο με ευαισθησίες, «έρωτάς» του η μουσική, με ιδιαίτερη αδυναμία στον δημοφιλή Γερμανό συνθέτη Τζέημς Λαστ, στον Ντέμη Ρούσσο και σε άλλους συνθέτες και ερμηνευτές.
Το 1962, με τον αδελφό του Σταύρο, ήταν οι πρώτοι που εγγράφησαν στη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας, ενώ ήταν βασικό μέλος της γνωστής ορχήστρας «Τα Αστέρια» στην Ελασσόνα. Με το σαξόφωνό του συμμετείχε στην ορχήστρα της Αεροπορίας στη Λάρισα, φίλος του Πασχάλη Αρβανιτίδη και του Νίκου Παπάζογλου. Από τα αγαπημένα παιδιά του αείμνηστου μαέστρου Γιάννη Τσανακά. Ήταν θείος του σημερινού μαέστρου της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας Δημήτρη Τσιαβέ.
Αφήνει πίσω τον γιο του Δημήτρη και τα αδέλφια του Σταύρο και Έλλη με τις οικογένειές τους.
Στο τελευταίο «αντίο» χθες το πρωί στον ιερό ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Κοιμητήριο Ελασσόνας, βρέθηκαν δεκάδες άτομα, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, συνάδελφοί του παλαιοί μουσικοί από τη Λάρισα και την Ελασσόνα, ο μαέστρος Δημ. Καρβούνης, κοντινοί και μακρινοί φίλοι του, εκτελεστές Φιλαρμονικών, κ.ά.

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass