Σε νέο χώρο ο 2ος Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας

* ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΠ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ «ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ» ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2018 22:16

Στο πλαίσιο έργων που θα υλοποιηθούν εντός του 2019, ο Δήμος Ελασσόνας ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για τη μεταστέγαση του 2ου Παιδικού Σταθμού, σε καταλληλότερο χώρο για τις ανάγκες της λειτουργίας του.

Ειδικότερα, προβλέπεται να στεγαστεί στον ισόγειο χώρο του κτιρίου όπου σήμερα φιλοξενείται το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), το οποίο θα μετακομίσει στον 1ο όροφο του ίδιου κτιρίου.

Το έργο εντάσσεται μεταξύ των τριών προτάσεων, που κατατέθηκαν από τον Δήμο Ελασσόνας, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (ΑΕΝΟΛ) για χρηματοδότησή τους, στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD – Leader, στο υπομέτρο 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» του ΠΑΑ 2014-2020.

Οι άλλες δύο προτάσεις, αφορούν στη δημιουργία αίθουσας προβολής τοπικού πολιτισμού στον δήμο και στη δημιουργία Ψηφιακής Ταυτότητας του δήμου.

Αναμένεται η έγκριση των τριών έργων, ο προϋπολογισμός των οποίων, στο σύνολό του, ανέρχεται στα 735.500 ευρώ. Εκτιμάται, πως καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται εντός του 2019.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου: «το καθένα έργο χωριστά θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, αλλά και αναπτυξιακή προοπτική στην Ελασσόνα. Με σχέδιο και προγραμματισμό συνεχίζουμε το έργο μας, φιλοδοξώντας να μετατρέψουμε την Ελασσόνα σε μια σύγχρονη πόλη».

Αναλυτικότερα τα έργα:

-Η πρόταση για την εγκατάσταση και λειτουργία του 2ου Παιδικού Σταθμού Ελασσόνας στο ΚΕΠ, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του ισόγειου χώρου του κτιρίου, σε έναν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό χώρο, με δυναμικότητα φιλοξενίας 50 ατόμων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 293,900 ευρώ.

-Αίθουσα προβολής τοπικού πολιτισμού, δυναμικότητας φιλοξενίας 80 καθήμενων επισκεπτών, προβλέπεται να δημιουργηθεί σε δημοτικό κτίριο, συμπεριλαμβανομένου και του αύλειου χώρου του, που λειτουργεί σήμερα ως Δημοτικό Ωδείο.

O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 391,600 ευρώ και αφορά τις εργασίες διαμόρφωσης.

- «Ψηφιακή ταυτότητα» στοχεύει να αποκτήσει ο Δήμος Ελασσόνας και συγκεκριμένα με τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο θα περιλαμβάνει πολιτιστικά και τουριστικά στοιχεία του δήμου.

Σύμφωνα με την πρότασή του, το υλικό αυτό θα προβάλλεται στο πλανητάριο του Δήμου Ελασσόνας αλλά και στο διαδίκτυο μέσω διαδραστικής ιστοσελίδας που θα αναπτυχθεί γι’ αυτόν τον σκοπό αυτό. Ο προϋπολογισμός της ψηφιακής ταυτότητας ανέρχεται στα 30.000 ευρώ.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass