Στειρώθηκαν αδέσποτα ζώα στον Δήμο Τυρνάβου

* ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 3η ΧΡΟΝΙΑ * ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ «ANIMAL» ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 15:20

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προς ανθρώπους και ζώα, ο Δήμος Τυρνάβου ολοκλήρωσε και φέτος με επιτυχία το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με φιλόζωους και εθελοντές κτηνιάτρους.

Το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων στον Δήμο Τυρνάβου. Είναι η τρίτη χρονιά που υλοποιείται με πολύ θετικά αποτελέσματα. Στειρώθηκαν συνολικά 186 ζώα από τα οποία 139 ήταν αδέσποτοι σκύλοι και τα 47 γάτες.

Η βοήθεια των εθελοντών μελών του φιλοζωικού σωματείου Animal ήταν καθοριστική στη διεκπεραίωση του προγράμματος, καθώς τα μέλη τους ήταν αυτοί που έκαναν τη συλλογή των αδέσποτων ζώων με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων και οχημάτων και συνέλεξαν 158 ζώα, ενώ τα υπόλοιπα 28 τα έφεραν στον χώρο φιλόζωοι πολίτες. Επιπλέον έκαναν και την περαιτέρω περιποίηση των ζώων μετά τη στείρωση και είχαν εν γένει τη φροντίδα τους.

Κατά τη συλλογή διαπιστώθηκε ότι στον Δήμο Τυρνάβου υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία διέθεταν μικροτσίπ χωρίς όμως να είναι δηλωμένα στη βάση δεδομένων, ζώα καταγεγραμμένα στη βάση δεδομένων του Δήμου Τυρνάβου από προηγούμενα προγράμματα του Δήμου καθώς και δύο ζώα καταχωρημένα στον Δήμο Λάρισας.

Η ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων διεκπεραίωσε το σύνολο των στειρώσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής των αδέσποτων ζώων. Χρειάστηκε για μερικά ζώα επιπλέον ιατρική περίθαλψη όπως και χειρουργείο τα οποία διεκπεραιώθηκαν σε κτηνιατρείο συνεργαζόμενο με τον Δήμο Τυρνάβου.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον χώρο όπου στεγάστηκε η δράση επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο οποίος ευχαρίστησε την ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων, αλλά και όλους του υπόλοιπους που βοήθησαν στην άριστη ολοκλήρωση του προγράμματος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass