Τίμησαν Ελασσονίτη ήρωα Ιερολοχίτη στη Λήμνο

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟΥΔΙΩΤΗ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΠΑΝ. ΔΗΜΟΥΛΑ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2018 22:26

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, η 88η Στρατιωτική Διοίκηση στο πλαίσιο της επετείου εορτασμού της απελευθέρωσης της Λήμνου από τον Ιερό Λόχο (16 Οκτωβρίου 1944), πραγματοποίησε προσφάτως εκδήλωση για να τιμήσει έναν πραγματικό ήρωα, τον πεσόντα Ιερολοχίτη Εφ. Υπολοχαγό (ΠΖ) Παναγιώτη Δημουλά, καταγόμενο από το Λυκούδι Ελασσόνας.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν και συγγενείς του, που έδωσαν το «παρών», αποδεχόμενοι τη σχετική τιμητική πρόσκληση.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών στον Ρωμέικο Γιαλό της Μύρινας, κάτι που είχε να γίνει από τη δεκαετία του ΄80 όταν είχε στηθεί το μνημείο. Εκεί προς τιμήν του ακούστηκε ο ύμνος του Ιερού Λόχου. Στη συνέχεια, στη ΛΑΦ Μύρινας, ο διοικητής της 88ης ΣΔΙ - ταξίαρχος Μανώλης Σιγιολτζάκης και ο ιστορικός – συγγραφέας Αριστείδης Τσοτρούδης παρουσίασαν την ιστορία του τολμηρού και θαρραλέου ήρωα Παναγιώτη Δημουλά, μιλώντας για τον τραυματισμό του στις μάχες στην Αλβανία και την Τυνησία, την ηρωική απόβαση και την πολεμική επιχείρηση του Ιερού Λόχου, έως και τον θανάσιμο τραυματισμό του ήρωα στο καμπαναριό της εκκλησίας του Μούδρου στη Λήμνο (…είχε ανεβεί για να δώσει τα χαρμόσυνα κτυπήματα της λήξης του πολέμου!).

Ξεχωριστές οι στιγμές, με έντονη τη συγκινησιακή φόρτιση, όταν η ανιψιά του Παναγ. Δημουλά, εκπαιδευτικός Γεωργία Δημουλά - Πάκα μίλησε για τον άνθρωπο Παναγιώτη Δημουλά, τον ήρωα της οικογένειας. Στην αίθουσα της εκδήλωσης υπήρχε και έκθεση σημαντικού φωτογραφικού υλικού της εποχής εκείνης από τη δράση του Ιερού Λόχου.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass