Τιμή και δόξα στους ήρωες του ‘40

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 22:10

Ολοκληρώθηκαν προχθές οι διήμερες σχολικές και άλλες εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαφειρίου. Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική πλατεία για τους πεσόντες νεκρούς και κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση της Φιλαρμονικής του Δήμου και τμημάτων των σχολείων.

Στις εκδηλώσεις στον Τύρναβο παρευρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπέμπης εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, ο διοικητής της Ελληνικής Μονάδας Υποστήριξης ΔΕΜΥ που εδρεύει τον Τύρναβο συνταγματάρχης Πεζικού Χρήστος Ακριβούλης, ο διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδας αστυνόμος Α΄, η αντιδήμαρχος κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός, ο πρόεδρος της Β/θμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Μάκης Κατσικαβέλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, ο επικεφαλής της 'Δράσης Πολιτών" κ. Στέλιος Ροντούλης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στέλιος Χατζηκράχτης, οι πρώην δήμαρχοι κ. Δημήτριος Κουγιώνης, Σταύρος Δόβας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανάλογες ήταν οι εκδηλώσεις και στην πόλη του Αμπελώνα.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δοξολογία, στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Αμπελώνα πρωτ. Νεκτάριου Φωκίδη, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και καταθέσεις στεφάνων.

Στις 11 το πρωί ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου και αμέσως μετά δόθηκε δεξίωση στο πρώην δημαρχείο Αμπελώνα.

Στις εκδηλώσεις τον Δήμο Τυρνάβου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα κ. Γιώργος Κουτσοδήμος ενώ παρευρέθηκαν ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Αντώνιος Θώμος αστυνόμος Α΄, ο διοικητικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ζήσης Παρλίτσης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, η π. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, η δημοτική σύμβουλος και πρώην δήμαρχος κ. Αναστασία Ψύρρα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Χρυσοβέργης κ.ά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Κ. Γκουλέτσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass