«Κόκκινη» κάρτα σε παράγοντες ποδοσφαίρου

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 22:14

Σε θέση οφσάιντ και μάλιστα για… αρκετά μέτρα ελέγχθηκαν από Δικαστήριο της Λάρισας δύο πρώην ποδοσφαιρικοί παράγοντες από τον γειτονικό Βόλο χθες το μεσημέρι.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τιμώρησε έναν πρώην πρόεδρο και τον γραμματέα αθλητικού σωματείου, με ποινή φυλάκισης πέντε ετών έκαστο, διότι πριν από αρκετά χρόνια έβαλαν «χέρι» στο ταμείο ποδοσφαιρικής ακαδημίας παίρνοντας περίπου 135.000 ευρώ. Οι ποινές τους, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, μετατρέπονται χρηματικά προς 3 ευρώ ημερησίως.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αλλά και με όσα αποφάσισε το πρωτοβάθμιο, το σωματείο ιδρύθηκε το 1996 στον Βόλο. Για τις ανάγκες του, μίσθωνε κάποια έκταση. Κάποια στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο ήθελε να απαλλοτριώσει τμήμα της έκτασης εκείνης για να κατασκευάσει το 1998 τον περιφερειακό δρόμο της πόλης. Τότε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καταβάλλει ποσό 46 εκατομμυρίων δραχμών (περίπου 135.000 ευρώ σε σημερινά χρήματα) για αποζημίωση τόσο του τμήματος της έκτασης όσο και για όσα είχαν κατασκευασθεί από το σωματείο.

Οι ιδιοκτήτες της έκτασης εκχώρησαν το ποσό αυτό στο σωματείο, που με τη σειρά του το αποδέχθηκε. Το Δ.Σ. του σωματείου εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και τον γραμματέα να πάρουν την επιταγή και να διαχειριστούν κατά τη βούλησή τους τα χρήματα της αποζημίωσης, επ’ ωφελεία όμως του σωματείου.

Το ποσό αυτό δεν κατατέθηκε ποτέ σε λογαριασμό του σωματείου, σύμφωνα με το δικαστήριο. Φτάνοντας στο 2006, όποτε και έγιναν εκλογές για νέο Δ.Σ., το οικονομικό αυτό κενό δεν είχε καλυφθεί, με τους δύο άνδρες να τονίζουν πως όλα εκείνα τα χρόνια που πέρασαν το ποσό δαπανήθηκε για ανάγκες του σωματείου. Όμως δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για να το αποδείξουν. Οι ίδιοι ισχυρίζονταν πως για το πρώτο χρονικά διάστημα το ποσό ήταν τάχα δεσμευμένο από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, και για τον λόγο αυτό, για να το αποκρύψουν και να μπορέσουν να το δαπανήσουν χωρίς να γίνει αντιληπτό, το κατέθεσαν σε κοινό λογαριασμό στο δικό τους όνομα και όχι του σωματείου.

Αργότερα, όταν και αποδεσμεύτηκε, χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει ανάγκες του σωματείου όπως και για εργασίες που έγιναν για την κατασκευή εγκαταστάσεων.

Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δικαστήριο ειπώθηκε πως ο ένας εκ των κατηγορουμένων μέχρι και το 2006 εγγυόταν για την ασφάλεια των χρημάτων. Μετά τις εκλογές η νέα διοίκηση κινήθηκε δικαστικά εναντίον τους και η υπόθεση αφού πρώτα πέρασε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (τιμωρήθηκαν με έξι χρόνια κάθειρξης) κατέληξε χθες στο Πενταμελές.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων παρέστη αυτοπροσώπως στο δικαστήριο αλλά κάποια στιγμή αποχώρησε κάνοντας λόγο για αδιαθεσία. Και στους δύο αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass