«Τσεκούρι» στη λαθροϋλοτομία!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ 5 ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΜΠΟΡΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 22:18

Ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα, το δεύτερο μέσα σε διάστημα σαράντα πέντε ημερών, προς το αδίστακτο κύκλωμα των λαθροϋλοτόμων που εδώ και καιρό λυμαίνεται το δάσος του Μαυροβουνίου, πέτυχαν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς.

Οι αστυνομικοί, μετά από έρευνα και συντονισμένες ενέργειες, κατάφεραν να εντοπίσουν φορτηγό όχημα, ενώ αυτό κατέβαινε από το βουνό, και σε μπλόκο που επιχείρησαν στον δρόμο Αγιάς – Ποταμιάς στις 4:30 ξημερώματα της Κυριακής, λίγο μετά τη διασταύρωση προς Αγιόκαμπο και Σκήτη, μπόρεσαν να το ακινητοποιήσουν.

Οι επιβαίνοντες σ’ αυτό, το εγκατέλειψαν επί της οδού και, βοηθούμενοι από το πυκνό σκοτάδι, διέφυγαν της σύλληψης τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Το σκηνικό εξελίχθηκε ακριβώς όπως και στην προηγούμενη επιχείρηση με την ουσιώδη διαφορά πως αυτή τη φορά το φορτηγό είχε πινακίδες και μέσω αυτών εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος και προσήχθη για εξηγήσεις και απολογία.

Πρόκειται για πολύ γνωστό στην περιοχή έμπορο καυσόξυλων, γνωστό και από την ενασχόλησή του στον χώρο του αθλητισμού επί χρόνια ως πρόεδρος τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο συλληφθείς παραδέχθηκε πως το φορτηγό τού ανήκει, όπως και ότι οι αλλοδαποί που το χρησιμοποίησαν και διέφυγαν ήταν Αλβανοί κι εργάζονταν γι’ αυτόν. Αποποιήθηκε, όμως, κάθε εμπλοκή του σε τέτοιες ενέργειες λέγοντας πως δρουν χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Με την ακινητοποίηση του φορτηγού, άμεσα ειδοποιήθηκε η δασάρχης Αγιάς, Δήμητρα Κατσικάτσου, και στο σημείο μετέβησαν υπάλληλοι της υπηρεσίας. Τα ξύλα και το φορτηγό μεταφέρθηκαν συνοδεία όλων στην Αγιά, στον αύλειο χώρο του Δασαρχείου, όπου και συνεχίστηκε η αστυνομική έρευνα. Το φορτηγό έφερε στην καρότσα του περί τους πέντε τόνους καυσόξυλα δρυός, έναν τόνο λιγότερο από το φορτηγό που κατασχέθηκε την προηγούμενη φορά.

Από το Δασαρχείο Αγιάς συντάχθηκε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Λάρισας. Τα δύο φορτηγά, το προχθεσινό κι εκείνο της προηγούμενης αστυνομικής επιχείρησης, κατάσχονται και θα οδηγηθούν στον ΟΔΔΥ μόλις εκποιηθεί η ξυλεία.

Σιγά-σιγά, λοιπόν, το κουβάρι της παράνομης λαθροϋλοτομίας, που μαστίζει το Μαυροβούνι, ξετυλίγεται και χάρη στις συστηματικές προσπάθειες του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς όλοι ευελπιστούν γρήγορα να σταματήσει το μεγάλο κακό που συντελείται όχι μόνο σ’ αυτό το βουνό της Αγιάς, αλλά και στον Κίσσαβο.

Η ομάδα των αλλοδαπών, που με περισσό θράσος και νταηλίκι, αποψιλώνουν συστηματικά μεγάλες δασικές εκτάσεις και πωλούν την ξυλεία αποκομίζοντας, από τη μια πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά – στο σύνολο γιατί τον τόνο τον δίνουν σε εξευτελιστική τιμή σε σχέση με την εμπορική του αξία – και, από την άλλη προκαλούν απίστευτη μείωση του δασικού μας πλούτου, με ό,τι αυτό βέβαια συνεπάγεται στη γενικότερη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, πρέπει επιτέλους να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν. Τόσο αυτοί, όσο κι εκείνοι που τους καλύπτουν και που είναι οι τελικοί αποδέκτες της παράνομης ξυλείας…

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass