Και αγροτική… οδός Βόλου!

* ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ * ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» ΣΕ 4 ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ και συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός παράλληλου δρόμου με την οδό Βόλου, που θα την αποσυμφορήσει από την κίνηση αγροτικών οχημάτων, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος», εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Κιλελέρ, για έργα αγροτικής οδοποιίας, στα οποία περιλαμβάνεται και η έναρξη εργασιών ασφαλτόστρωσης τμήματος ενός δρόμου 25 χιλιομέτρων, ο οποίος αρχίζει τέσσερα χιλιόμετρα πριν το Ελευθέριο, διέρχεται από αγροτική περιοχή με πορεία παράλληλη στην οδό Βόλου και καταλήγει στο χωριό Αρμένιο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου κ. Γιάννη Κουκούτση, «ξεκινά η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου, που θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της κίνησης αγροτικών οχημάτων στην οδό Βόλου, και θα κάνει τον δρόμο πιο ασφαλή. Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται να αποσυμφορηθεί και η κίνηση στη συνδετήρια οδό του Πλατυκάμπου με τον Δήμο Αγιάς, καθώς θα δώσει διέξοδο παράκαμψής της, στα αγροτικά οχήματα.

Με τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης, για έργα αγροτικής οδοποιίας του «ΦιλόΔημου», θα ξεκινήσουμε την ασφαλτόστρωση του πρώτου τμήματος αυτού του δρόμου, και συγκεκριμένα έξι χιλιομέτρων, που ξεκινούν από την πλευρά της οδού Λάρισας- Αγιάς, τέσσερα χιλιόμετρα πριν το χωριό Ελευθέριο και καταλήγουν στη Γλαύκη».

Στην πρώτη κατανομή κονδυλίων για έργα αγροτικής οδοποιίας, στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Εσωτερικών, στον Δήμο Κιλελέρ διατέθηκαν 868.000 ευρώ,

και εκτός του παραπάνω έργου, περιλαμβάνουν και το κόστος ασφαλτόστρωσης αγροτικού δρόμου ενός χιλιομέτρου, περιφερειακά του Πλατυκάμπου, με σκοπό να αποσυμφορήσει το κέντρο του οικισμού από την διέλευση μεγάλων αγροτικών οχημάτων.

3.472.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ των πρώτων 29 έργων αγροτικής οδοποιίας που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών (ύψους 23.075.531,05 στους Δήμους της χώρας), περιλαμβάνονται και έργα στους Δήμους Αγιάς, Τεμπών και Φαρσάλων.

Αναλυτικότερα τα έργα και τα ποσά χρηματοδότησης στους δήμους του νομού, έχουν ως εξής:

 -Δήμος Αγιάς: Ασφαλτόστρωση του δρόμου από παράκαμψη Αγιάς, μέχρι τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, μήκους 2.895 χιλιομέτρων και ασφαλτόστρωση 1.200 μέτρων του συνδετήριου δρόμου Αγιά-Νερόμυλοι. Ύψος χρηματοδότησης 868.000 ευρώ.

-Δήμος Τεμπών: Κατασκευή αγροτικής οδοποιίας στην Τ.Κ. Πουρναρίου

Ύψος χρηματοδότησης 868.000 ευρώ.

-Δήμος Φαρσάλων: Αγροτική οδοποιία δημοτικής ενότητας Πολυδάμαντα στη θέση "Βλαχόστρατα" του Δήμου Φαρσάλων.

Ύψος χρηματοδότησης 868.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών: «Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στην Πρόσκληση IV του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για τον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».

Η συγκεκριμένη πρόσκληση έρχεται να απαντήσει στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η υποβολή των προτάσεων που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ η ένταξη των προτάσεων γίνεται με άμεση αξιολόγηση».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass