Κάθειρξη 49 ετών και χρηματική ποινή 49.000 ευρώ!

* ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΕ ΒΑΝΑΚΙ 23 ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΕΝΩ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ… ΔΙΠΛΩΜΑ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 22:08

Κάθειρξη 49 ετών αλλά και χρηματική ποινή επίσης 49.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε έναν 38χρονο Πακιστανό, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει σε ένα φορτηγάκι 23 αλλοδαπούς που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε πώς δεν ήξερε αν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα αλλά όπως αποδείχθηκε και ο ίδιος χρησιμοποιούσε… πλαστό δίπλωμα οδήγησης και γι’ αυτό η συνολική ποινή του αυξήθηκε κατά έξι μήνες επιπλέον φυλάκισης.

Στα μέσα του καλοκαιριού του 2017 ο Πακιστανός οδηγούσε ένα φορτηγάκι στην Εθνική Οδό. Κατευθυνόταν προς την Αθήνα όταν σε κάποια σημείο τον σταμάτησε για έλεγχο η αστυνομία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν μέσα στο όχημα 22 επίσης Πακιστανούς αλλά και έναν υπήκοο του Μπαγκλαντές. Νωρίτερα είχαν συμφωνήσει να μεταφερθούν στην Αθήνα και ο καθένας θα πλήρωνε 2.500 ευρώ για τη μεταφορά. Ξεκίνησαν από τις χώρες τους και βρέθηκαν στην Τουρκία. Από εκεί εισήλθαν στην Ελλάδα και το ταξίδι τους σταμάτησε νωρίτερα απ’ ό,τι υπολόγιζαν, δηλαδή στα Τέμπη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μπροστά από το φορτηγάκι βρισκόταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες με σκοπό να προσέχει για τυχόν αστυνομικό έλεγχο, κάτι όμως που δεν απέφυγε. Ο κατηγορούμενος από τη στιγμή της σύλληψής του έως και το τελευταίο δικαστήριο τόνιζε πως δεν γνώριζε για το γεγονός πως οι συμπατριώτες του δεν είχαν χαρτιά ενώ τόνιζε πως η οικονομική του κατάσταση ήταν άσχημη και πως θα αμειβόταν γι’ αυτήν τη μεταφορά με 500 ευρώ. Δεν έπεισε όμως κανένα δικαστήριο. Ούτε το πρωτοβάθμιο Μονομελές (είχε τιμωρηθεί με 73 χρόνια κάθειρξης) ούτε και το δευτεροβάθμιο Τριμελές. Κρίθηκε ένοχος για τη διακίνηση μεταναστών χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα ενώ εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια κάθειρξης.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass