Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οχι στην κατάργηση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 15:34

Την έντονη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Θεσσαλίας, που ζητά την αναβάθμισή του. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στη δρομολογούμενη κατάργηση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τη νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις ερχόμενες ημέρες, αποφασίζεται η κατάργηση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο. Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει υψηλή βαθμολογία για την εισαγωγή (14.400), η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από πολλά πανεπιστημιακά τμήματα, έμπειρο διδακτικό προσωπικό, διαθέτει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που παραδόθηκαν πριν 1 έτος, 100 νέους εισακτέους κάθε ακαδημαϊκό έτος, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων εργάζεται στην ειδικότητα.

 Ενώ υπάρχουν όλες οι ανωτέρω προϋποθέσεις, ο υπουργός Παιδείας εξακολουθεί να επιμένει στην κατάργηση του τμήματός μας χωρίς να εξηγεί ποια ακαδημαϊκή ανάγκη επιβάλλει αυτή την απόφασή του ενώ παράλληλα διατηρούνται σε λειτουργία στα Πανεπιστήμια τμήματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία, χωρίς εγκαταστάσεις και χωρίς μέλη ΔΕΠ. Επιθυμούμε τη συμπαράσταση όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και των πολιτών της Λάρισας. Ζητούμε την αναβάθμιση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και όχι την εξαφάνισή του. Ζητούμε να μας δοθεί η δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο».