«JUST FOOD & CINEMA» το φαγητό στην 7 τέχνη

7 εβδομάδες, 7 γαστρονομικά concepts, 7 σκηνοθέτες, 7 live μουσικά events σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τον Σύλλογο Φίλων Ennio Moriccone

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 16:33

Το «Just Winebar», από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου, διερευνά τη σχέση της γαστρονομίας με τον κινηματογράφο μέσα από επτά διαφορετικά αφιερώματα σε σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο. Για επτά εβδομάδες μεταφερόμαστε στον κόσμο των Άλφρεντ Χίτσκοκ, Βιτόριο ντε Σίκα, Σέρτζιο Λεόνε, Ζακ Ντερέ, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Πέντρο Αλμοδόβαρ και Γούντι Άλεν. Γευόμαστε ειδικά γαστρονομικά μενού, κρασιά και cocktails εμπνευσμένα από το κινηματογραφικό έργο και τη χώρα καταγωγής των σκηνοθετών, παρακολουθούμε σκηνές από τις ταινίες τους.


Κάθε Πέμπτη καλλιτέχνες μάς ταξιδεύουν με live μουσικές παραστάσεις στα soundtracks των ταινιών. Οι γεύσεις διατηρούν με το «πανί» τη σχέση που είχαν οι Ιδέες του Πλάτωνα με τον πραγματικό κόσμο: όσο πιο μακρινές φαντάζουν, τόσο περισσότερο τις ποθείς. Η αναλογία φαγητού με σινεμά ωστόσο δεν είναι τυχαία. Άλλες φορές ως αλληγορία και άλλες ως κεντρικό θέμα το φαγητό και ιδίως η προετοιμασία του αφυπνίζει τον ηδονοβλεψία μέσα μας. Διερευνώντας  τη σχέση μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας, θα πρέπει να ανατρέξουμε στις βασικές λειτουργίες του ανθρώπου, στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Γιατί τόσο μια καλή ταινία όσο κι ένα συναρπαστικό γεύμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένας μυστικός, μοναδικός συνδυασμός αισθήσεων που συνθέτει μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τον Σύλλογο Φίλων Ennio Moriccone, στο περιθώριο του “Just Food & Cinema” θα διοργανωθεί συζήτηση για τον ρόλο και τον συμβολισμό του φαγητού στον κινηματογράφο.
Πρόγραμμα:
- 29 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου αφιέρωμα στον Άλφρεντ Χίτσκοκ.
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου και ώρα 22:00: «Vernissage» Dmitry Gudimov (βιολοντσέλο), Ελένη Κουτή (πιάνο), Νεοκλής Νικολαΐδης (προβολή βίντεο).
- 5 έως 11 Νοεμβρίου αφιέρωμα στον Βιτόριο ντε Σίκα.
Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου και ώρα 22:00: Ελευθερία Μυτηλιού & Πάνος Κοσμίδης (πιάνο).
- 12 έως 18 Νοεμβρίου αφιέρωμα στον  Σέρτζιο Λεόνε.
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου και ώρα 22:00: Τρίο, Νίκος Έξαρχος (πιάνο), Γιώργος Τσιαρδάκας (φλάουτο), Ευδοξία Καραμανώλη-Αποστολίδου (φαγκότο). Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον Ennio Moriccone.
- 19 έως 25 Νοεμβρίου αφιέρωμα στον Ζακ Ντερέ.
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου και ώρα 22:00:  Έλενα Γκατζά & Βασίλης Ηλίας (σαξόφωνο).
- 26 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου αφιέρωμα στον Φράνσις Φορν Κόπολα (Ο Νονός).
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου και ώρα 22:00: Κουιντέτο πνευστών «Ο ήχος ως έχει». Γιώργος Τσιαρδάκας (φλάουτο), Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο), Δημήτρης Χατζούλης (όμποε), Ευδοξία Καραμανώλη-Αποστολίδου (φαγκότο), Χολέβα Νέλλη (κόρνο).
- 3 έως 9 Δεκεμβρίου αφιέρωμα στον Πέντρο Αλμοδόβαρ.
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου και ώρα 22:00:  Έλενα Γκατζά και Σπύρος Καβαλιεράτος (κιθάρα).
- 10 έως 16 Δεκεμβρίου αφιέρωμα στον Γούντι Άλεν.
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου και ώρα 22:00: Ρούλα Πίκουλα, Δημήτρης Τσιλικόπουλος, Στέφανος Πάλας, Θωμάς Παπουλάκος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass