Χρ. Καπετάνος: Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ- ΠΟΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 22:14

 «Σήμερα και παρά το εξαιρετικά ευνοϊκό τοπικό πολιτικό κλίμα στα Φάρσαλα, με βαθύ συναίσθημα ευθύνης που εδράζεται στην πεποίθησή μου, ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να ολοκληρώνει το έργο του και σεβόμενος τη νωπή εντολή που μου εδόθη τον περασμένο Μάιο, ενημέρωσα εγκαίρως τα εκλεγμένα στελέχη της δημοτικής μου παράταξης, για την απόφασή μου να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου Φαρσάλων».

Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Φαρσάλων Χρήστος Καπετάνος, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ξανά για τον Δήμο Φαρσάλων και γνωστοποίησε πως η δική του συνεισφορά εφεξής, θα είναι να συμβάλλει ως εγγυητής της ενότητας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί-στα πρότυπα της Λάρισας- ένα ενωτικό πλειοψηφικό ρεύμα νίκης με φιλελεύθερο πρόσημο.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Χρ. Καπετάνου αναφέρει τα εξής: «Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν μια απόφαση ευθύνης για να αλλάξουμε τα Φάρσαλα και τα χωριά της επαρχίας μας. Οι δημότες των Φαρσάλων αποφάσισαν τότε διαφορετικά, αφού καταγράψαμε στον δεύτερο γύρο ένα ποσοστό 49%, χάνοντας για λίγους σταυρούς στο τελευταίο εκλογικό τμήμα, αποτέλεσμα που βεβαίως το σεβάστηκα και συνεχάρην τους τότε εκλεγέντες. Σήμερα και παρά το εξαιρετικά ευνοϊκό τοπικό πολιτικό κλίμα στα Φάρσαλα, με βαθύ συναίσθημα ευθύνης που εδράζεται στην πεποίθησή μου, ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να ολοκληρώνει το έργο του και σεβόμενος τη νωπή εντολή που μου εδόθη τον περασμένο Μάιο, ενημέρωσα εγκαίρως τα εκλεγμένα στελέχη της δημοτικής μου παράταξης, για την απόφασή μου να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου Φαρσάλων. Δεν προτίθεμαι να προβώ σε διαδικασίες εκλογής επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης. Όλοι μαζί -εντός και εκτός δημοτικής παράταξης- εργαζόμαστε ήδη για να επιλεγεί ΕΝΑ πρόσωπο που θα δημιουργήσει το στέρεο υπόβαθρο ΝΙΚΗΣ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλω να ευχαριστήσω, όλα τα στελέχη της δημοτικής μας παράταξης, εκλεγμένα και μη, όλους τους συνεργάτες μου και όλους τους δημότες των Φαρσάλων, για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια. Να είναι σίγουροι, ότι παρόλο που ένας κύκλος κλείνει, η κοινή πορεία συνεχίζεται. Η δική μου συνεισφορά εφεξής, είναι να συμβάλλω ως εγγυητής της ενότητας με όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί-στα πρότυπα της Λάρισας- ένα ενωτικό πλειοψηφικό ρεύμα νίκης με φιλελεύθερο πρόσημο και ευρύ κοινωνικό έρεισμα, προκειμένου να αλλάξουμε σελίδα στον Δήμο Φαρσάλων, μετά από 8 χρόνια στασιμότητας. Η εσωστρέφεια τελειώνει. Αφήνουμε πίσω, όλα όσα μας πίκραναν. Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να φτιάξουμε τα Φάρσαλα των ονείρων μας και τα χωριά της καρδιάς μας».

ΝΟΔΕ-ΔΗΜΟΣ: ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φαρσαλινός δικηγόρος αποφάσισε να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, γιατί απ΄ αυτή τη θέση έχει να προσφέρει περισσότερα, τιμώντας παράλληλα τη δέσμευσή του στους 4.000 και πλέον νεοδημοκράτες που τον ψήφισαν (από τους συνολικά 6.000 αντιπροσώπους) στις εκλογές του Μαΐου.

 Τιμώντας ταυτόχρονα και την παράταξή του, ανακοίνωσε πρώτα στα μέλη της την παραπάνω απόφαση και λίγο αργότερα τη γνωστοποίησε και στα κεντρικά όργανα της ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η απόφασή του έγινε δεκτή με ανακούφιση στο κόμμα, καθώς η παρουσία του στην ηγεσία της ΝΟΔΕ, όπως έχει τονισθεί και δημοσίως, κρίνεται «άκρως πετυχημένη». Ο Χρήστος Καπετάνος, όπως αφήνει να εννοηθεί και στη δήλωσή του, μπορεί να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά σίγουρα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες που ήδη ξεκίνησαν για τον επικεφαλής μιας νέας ενωτικής Κίνησης, στα πρότυπα της Λάρισας (Ρένα-Μαμάκος), που θα διεκδικήσει τον Δήμο.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» τα ονόματα που ενδιαφέρονται για να ηγηθούν μιας διευρυμένης κεντροδεξιάς παράταξης είναι τα εξής τρία: του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Καπετάνου, συνταξιούχου αστυνομικού (και συνδικαλιστή) Κώστα Δαμιανού, του προέδρου του ΤΟΕΒ Ενιπέα Τάσου Δραχμάνη και του μικροβιολόγου Μάκη Εσκίογλου. Ο τελευταίος δεν θεωρείται ενεργό μέλος της ΝΔ, αλλά είναι πολιτικός φίλος του προέδρου της ΝΟΔΕ, ενώ η γενικότερη παρουσία του κρίνεται από την κομματική βάση της επαρχίας «πολύ αξιόλογη».

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass