Να οργανώνει καλύτερα τις επισκέψεις της

ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙΛΕΛΕΡ ΑΧ. ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ι. ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 15:50

Στην καταγγελία της βουλευτού κ. Άννας Βαγενά, ότι «κάποιοι θέλησαν να εμποδίσουν την είσοδό της στο παλιό δημοτικό σχολείο Νέου Περιβολίου», που λειτουργεί ως εκθετήριο, καθότι βρήκε τις πόρτες του κλειστές απαντούν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ κ. Αχιλλέας Χατζούλης και της Δ.Ε. Αρμενίου Κιλελέρ κ. Ι. Μπακαλόπουλος.

«Για την επίσκεψή της και για την πρόθεσή της να επισκεφθεί το εκθετήριο δεν ενημερώθηκε το γραφείο του δημάρχου, ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ούτε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ούτε ακόμα και αυτός ο χωρικός αντιδήμαρχος που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κτιρίου», δηλώνουν οι αντιδήμαρχοι και με επιστολή τους στην «Ε» προτείνουν στη βουλευτή «να οργανώνει καλύτερα τις επισκέψεις της και να ενημερώνεται για το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών κτιρίων».

Ισχυρίζονται επίσης πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πρόοδος» που προσκάλεσε την κ. Βαγενά στο χωριό, με σκοπό να την ξεναγήσει στο εκθετήριο, εκτός του ότι «είναι ανενεργός με μηδενική δράση, μηδενική λειτουργία, μηδενικές εκδηλώσεις και μηδενική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου», δεν έχει την ευθύνη λειτουργίας του εκθετηρίου, ούτε και το δικαίωμα διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας» και τονίζουν: «Στην κα Βαγενά θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ είναι θεσμικά εξουσιοδοτημένη να διαφυλάξει τη δημοτική κινητή και ακίνητη περιουσία του Δήμου σε συνεργασία με τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες της».

Όσο για την καταγγελία της κ. Βαγενά, ότι οι κλειδαριές του εκθετηρίου αλλάχθηκαν μόλις την προηγούμενη ημέρα της επίσκεψής της, αναφέρουν: «Μετά τις πρόσφατες κλοπές που σημειώθηκαν σε σπίτια στην Τ.Κ. Νέου Περιβολίου, αποφασίστηκε, ώστε να διασφαλιστεί η περιουσία που βρίσκεται εντός του εκθετηρίου, να αλλαχθούν άμεσα οι κλειδαριές και σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός σε πιο ασφαλές σημείο.

Να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας του εκθετηρίου οι οποίες δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν λόγω της μη ύπαρξης ενεργού πολιτιστικού συλλόγου για τη δημιουργία κλίματος εθελοντισμού και προσφοράς ο οποίος να μπορεί να διαχειριστεί τη λειτουργία του εκθετηρίου απευθυνόμενος κύρια στον μαθητικό τουρισμό.

Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε ότι το καθημερινό κόστος με λαογράφο, γραμματεία και καθαρίστρια είναι απαγορευτικό για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Κιλελέρ. Το ίδιο σημαντικό πρόβλημα εξάλλου αναδεικνύεται για όλα τα λαογραφικά μουσεία – εκθετήρια της χώρας όταν δεν υπάρχει κεντρική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε από άλλη πηγή χρηματοδότησης από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα».

Για τη δημιουργία του εκθετηρίου, που περιέχει λαογραφικό υλικό, όπως ισχυρίζονται οι δύο αντιδήμαρχοι «έχει δαπανηθεί συνολικά το ποσό των 581.834,11 ευρώ που προήλθε από προγράμματα ΕΣΠΑ και Leader».

Και καταλήγουν: «Το μεσημέρι της Κυριακής, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου η βουλευτής αποφάσισε να επισκεφθεί το Νέο Περιβόλι και συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής.

Για την επίσκεψή της και για την πρόθεσή της να επισκεφθεί το εκθετήριο δεν ενημερώθηκε το γραφείο του δημάρχου, ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ούτε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ούτε ακόμα και αυτός ο χωρικός αντιδήμαρχος που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κτιρίου.

Στο ερώτημα «γιατί;» που αιωρείται ίσως απαντήσει η βουλευτής. Κι εύλογα έχουμε την απορία εάν η κα Βαγενά και η συνοδεία της πήγαινε να επισκεφθεί το λαογραφικό του Δήμου Λαρισαίων, για παράδειγμα, Κυριακή μεσημέρι , δίχως να ενημερώσει τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο θα έβρισκε τις πόρτες του λαογραφικού ανοιχτές;

Προτείνουμε στη βουλευτή να οργανώνει καλύτερα τις επισκέψεις της και να ενημερώνεται για το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών κτιρίων, πριν προβεί σε ανοίκειους χαρακτηρισμούς ότι «κάποιοι θέλησαν να εμποδίσουν την είσοδό μου στο δημοτικό σχολείο, προσπάθεια που είναι το λιγότερο θλιβερή».

Η λέξη θλιβερή μπορεί να σηματοδοτεί κάτι, όχι πάντως τη λειτουργία της δημοτικής αρχής του Δήμου Κιλελέρ. Όσον αφορά για τον πολιτισμό, που τόσα χρόνια υπηρέτησε η ίδια σε υψηλό επίπεδο με περγαμηνές, έχουμε ταυτόσημη άποψη: «Ανήκει σε όλους. Δεν είναι κομματική υπόθεση». Σε κάθε περίπτωση είμαστε πεπεισμένοι ότι η εποικοδομητική συνεργασία με την κ. Βαγενά θα συνεχιστεί απρόσκοπα, όπως γίνεται μέχρι τώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass