«Αντιπαράθεση με λάθος επιχείρημα»

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2018 15:22

«Η αντιπαράθεση γίνεται με λάθος επιχείρημα κάποιων» τονίζεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Δημοτικής Ενότητας (Δ.Ε.) Ευρυμενών με αφορμή το αίτημα της ένταξης της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών από τον Δήμο Αγιάς.

Όπως σημειώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή «σε σχέση με το επιχείρημα που διακινείται ότι ο Δήμος Αγιάς δεν θα είναι βιώσιμος αν οι Ευρυμενές πάνε στον Δήμο Τεμπών έχουμε να πούμε τα εξής:

Η πρόταση της μελέτης του Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του 2009 που πρότεινε την ένταξη της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών και τον Δήμο Αγιάς να έχει τις ΔΕ Αγιάς, Λακέρειας, Μελιβοίας, έλαβε υπ’ όψιν της και το κριτήριο της βιωσιμότητας των προτεινόμενων δήμων, άρα και της Αγιάς χωρίς τη ΔΕ Ευρυμενών.

Σχετικά με την απώλεια εσόδων από τους ΚΑΠ - Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους αν η Δ.Ε. Ευρυμενών μεταφερθεί στον Δήμο Τεμπών, έχουμε να πούμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 186 του Κλεισθένη ως μοναδικά κριτήρια κατανομής των πόρων έχει 11 κοινά κριτήρια: Μήκος δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, μήκος δημοτικού και αγροτικού δικτύου του Δήμου, ποσοστό ανεργίας και ΑΕΠ- Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, κοινωνικές και άλλες υποδομές και τάσεις του.

Αυτό σημαίνει ότι με τη μεταφορά της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών θα μεταφερθούν μεν οι ΚΑΠ και τα ανταποδοτικά έσοδα που αναλογούν στη ΔΕ Ευρυμενών άλλα σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας θα μειωθούν και οι αντίστοιχες δαπάνες του Δήμου Αγιάς που κάνει για υπηρεσίες και λειτουργικά έργα στην ΔΕ Ευρυμενών.

Άρα το δίκαιο αίτημα για μεταφορά της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών είναι αποκλειστικά αίτημα αποκατάστασης μιας κατάφωρα άδικης και μοναδικής πανελλαδικά παραβίασης και της Μελέτης Βιωσιμότητας της ΚΕΔΚΕ και της δημοκρατικής θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της ΔΕ Ευρυμενών που εκφράσαμε διαχρονικά με δημοψήφισμα το 2010 και υπογραφές πολιτών το 2016 και φορέων το 2018 για ένταξή μας στον Δήμο Τεμπών» καταλήγει η Συντονιστική Επιτροπή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass