Η Σ.Ε. κατοίκων Ευρυμενών στον βουλευτή Μ. Χαρακόπουλο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2018 16:59

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών πραγματοποιήθηκε με τον βουλευτή Λαρίσης της Ν.Δ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Ελπινίκη Τσάτσαρη και Φωτεινή Στεργιούλα μετέφεραν το αίτημα - υπόμνημα των κατοίκων της Δ.Ε. Ευρυμενών (πρώην Δήμου Ευρυμενών) για τη μεταφορά διοικητικά της περιοχής Στομίου-Ομολίου-Παλαιοπύργου -Καρίτσας στον Δήμο Τεμπών, για λόγους συνοχής σε κοινωνικό, παραγωγικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό επίπεδο, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Τόνισαν, επίσης, το γεγονός ότι, ενώ η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοιδιοίκησης το 2010 πρότεινε την ένταξη του πρώην Δήμου Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών και των πρώην Δήμων Μελιβοίας, Αγιάς και Λακέρειας στον Δήμο Αγιάς, λαμβάνοντας υπόψη και τη βιωσιμότητα και των δύο νέων δήμων, η τότε πολιτική ηγεσία παρέβλεψε τη μελέτη αυτή και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να λάβει υπόψη τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών της Δ.Ε. Ευρυμενών, οι οποίοι εκφράσθηκαν σε δημοψήφισμα το 2010 και ενυπόγραφα το 2016, και 67 φορέων τώρα της Δ.Ε. Ευρυμενών και του Δήμου Τεμπών. Ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θεωρεί εύλογο το αίτημα των πολιτών της Δ.Ε. Ευρυμενών για τη μεταφορά της στον Δήμο Τεμπών, με βάση τα στοιχεία του φακέλου τους που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και δεσμεύτηκε να το υποστηρίξει όταν εισαχθεί στη Βουλή ζήτημα χωροταξικών αλλαγών σε δήμους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass