Μνημόσυνο για τα θύματα της επίθεσης στο Πίτσμπουργκ

ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2018 16:00

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της αντισημιτικής επίθεσης στη Συναγωγή «Δέντρο Ζωής» του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ τελέστηκε χθες το πρωί στη Συναγωγή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας αλλά και σε όλες τις συναγωγές της χώρας.

Η επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, σκόρπισε τη θλίψη και στην εβραϊκή κοινότητα Λάρισας, που θέλησε με την επιμνημόσυνη δέηση, που ήταν ανοιχτή στους ανθρώπους όλων των θρησκειών, να περάσει ένα μήνυμα ενάντια στον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό. Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Μώρις Μαγρίζος σημειώνει: «Η Κοινότητά μας, όπως όλοι οι Εβραίοι στον κόσμο, βρίσκεται ακόμη σε σοκ από την αποτρόπαια δολοφονία 11 φιλήσυχων ανθρώπων, την ώρα που προσεύχονταν μέσα σε Συναγωγή του Πίτσμπουργκ, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, το περασμένο Σάββατο. Αντιλαμβανόμαστε πόσο ευάλωτη είναι ακόμα και η πολιτισμένη ελεύθερη δυτική κοινωνία του 21ου αιώνα σε ρητορικές και πρακτικές μίσους και πόσο απαραίτητη είναι η επαγρύπνηση και η δράση ενάντια στον αντισημιτισμό και γενικά στον ρατσισμό. Ωστόσο, το μόνο που δεν κατάφερε ο δολοφόνος του Πίτσμπουργκ είναι να μας φοβίσει και να μας αποδυναμώσει. Όλοι ενωμένοι, Εβραίοι και μη Εβραίοι, πρέπει να πολεμήσουμε τη μισαλλοδοξία με αλληλεγγύη, τον ρατσισμό με ανεκτικότητα και την αδιαφορία με αποφασιστικότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass