Το αναψυκτήριο του Αισθητικού Aλσους διεκδικούν οι «Μυρμιδόνες»

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2018 22:04

Τη λειτουργία του κυλικείου - αναψυκτηρίου στο Αισθητικό Άλσος, με δωρεάν παραχώρηση για πέντε χρόνια, ζητά από τον Δήμο Λαρισαίων ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) - στον Τομέα Ψυχικής Υγείας ν. Λάρισας - «Μυρμιδόνες», με την προοπτική να το διατηρεί ανοιχτό όλο τον χρόνο, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


Η δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικών ακινήτων σε φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όπως είναι η ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. «Μυρμιδόνες» στη Λάρισα, προβλέπεται από τη νέα πρόταση μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», με την προϋπόθεση να υπάρξει θετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. κ. Δημήτρη Λιόλιο, η παραπάνω πρόταση έχει παραδοθεί από τον περασμένο Ιούλιο στον δήμαρχο Λαρισαίων, με την προοπτική να την καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, αλλά μέχρι σήμερα βρίσκεται ακόμη στα συρτάρια.
Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη το αν και πότε θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.
Αναλυτικότερα η πρόταση των μελών της ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. για την παραχώρηση του Αναψυκτηρίου στο Αισθητικό Αλσος έχει ως εξής: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συνεργασία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Μυρμιδόνες με τον Δήμο Λαρισαίων για την επαναλειτουργία του κυλικείου του Αισθητικού Άλσους.
Αίτημα των πολιτών αποτελεί η λειτουργία του Άλσους, ενός πνεύμονα πρασίνου και χώρου αναψυχής. Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Λάρισας «Μυρμιδόνες» έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει αυτή την επιθυμία των πολιτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Μπορεί να λειτουργήσει το κυλικείο-αναψυκτήριο του Άλσους όλες τις εποχές του χρόνου. Πρόθεσή του είναι να προσφέρονται όλα τα είδη κυλικείου σε προσιτές τιμές έτσι ώστε παρά την εμφανή οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, ο χώρος του Αισθητικού Άλσους να αποτελέσει πόλο έλξης και ευχαρίστησης για κάθε δημότη της Λάρισας και της ευρύτερης περιφέρειας. Σκοπός του, αφού εξασφαλιστούν τα λειτουργικά του έξοδα, να επενδύσει τα κέρδη του στο ‘Άλσος. Με απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά στοιχεία του συνεταιρισμού, είναι εφικτός και ο έλεγχος αλλά και η ουσιαστικότερη επένδυση των κερδών του.
Σε αρμονική συνεργασία με τις υπηρεσίες Πρασίνου του Δήμου, μπορεί να συντηρηθεί το πράσινο και να τοποθετηθεί καινούργιο όπου κρίνεται απαραίτητο, με κατασκευές, συντηρήσεις και άλλες εργασίες αναβάθμισης.
Επιπλέον πρόθεση του ΚοιΣΠΕ «Μυρμιδόνες» είναι η πρόσληψη νυχτοφύλακα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου και των εγκαταστάσεων. Στην προσπάθεια ανάπτυξης του οικολογικού χαρακτήρα του πάρκου, μακροπρόθεσμο στόχο αποτελεί η δημιουργία φυτωρίου με θεραπευτικά φυτά και βότανα. Το Aλσος προσφέρει την ιδανικότερη ευκαιρία για επαφή με τη φύση, για στιγμές χαλάρωσης, παιχνιδιού και την ανάπτυξη ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων για τους νεότερους πολίτες του δήμου μας αλλά και των οικογενειών τους. Επιθυμία, σε βάθος χρόνου, είναι η λειτουργία πάρκου περιπέτειας και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων για τη μαθητική κοινότητα της πόλης και των περιχώρων.
Αν ο νομοθέτης με τον ν. 2716/1999 άρθρο 12 προβλέπει τη δημιουργία των ΚοιΣΠΕ με σκοπό τη θεραπεία των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ο Δήμος Λαρισαίων με τη δωρεάν παραχώρηση του κυλικείου-αναψυκτήριου στο Αισθητικό Άλσος έχει την ευκαιρία να αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή του σε μια προσπάθεια για κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη των ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας που έχουν την επιθυμία και μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της πόλης και να παράγουν υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων».
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ»
Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης ΚοιΣΠΕ με την επωνυμία «Μυρμιδόνες», που εδρεύει στη Λάρισα, είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με περιορισμένη ευθύνη των μελών του, έχει εμπορική ιδιότητα και αποτελεί Μονάδα Ψυχικής Υγείας, εποπτευόμενη από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Σκοπός του Συνεταιρισμού, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Λαρισαίων, είναι η άσκηση οποιασδήποτε μορφής οικονομικής δραστηριότητας παραγωγικού, καταναλωτικού, εμπορικού, μεταφορικού, τουριστικού, οικοδομικού, πιστωτικού, αναπτυξιακού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα, στοχεύοντας στην κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη των ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass