Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο δίκτυο ύδρευσης και ασφαλτοστρώσεις στη Ν. Σμύρνη

Ανακοινώσεις χθες από τον δήμαρχο στη λαϊκή συνέλευση της συνοικίας

Δημοσίευση: 05 Νοε 2018 22:45

«Η Νέα Σμύρνη είναι μπροστά σε μια διαδικασία μελέτης πλήρους αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, οπότε θα σας… αναστατώσουμε, θα σκάψουμε όλους τους δρόμους

και βεβαίως στη συνέχεια θα υπάρξει και πλήρης ασφαλτόστρωση όλων των οδών» με τα λόγια αυτά ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης το έργο με το οποίο θα αλλάξει εν πολλοίς η φυσιογνωμία της συνοικίας αλλά το σπουδαιότερο η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού θα αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες ύδρευσης με νέου τύπου δίκτυο ύδρευσης. Ο δήμαρχος βρέθηκε χθες στη συνοικία της Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του 33ου Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο της λαϊκής συνέλευσης που διοργανώθηκε από την 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων. Τη συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Ζέβλας που εξέφρασε την πικρία του για τη μικρή συμμετοχή των κατοίκων της συνοικίας λέγοντας χαρακτηριστικά «είχα τον φόβο ότι αυτός ο χώρος θα αποδεικνυόταν πολύ μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που θα ερχόταν σήμερα στη συνέλευση, δυστυχώς βλέπω σήμερα ότι είμαστε σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα. Κανένας δεν θα κάνει τίποτα για μας χωρίς εμάς».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Λαρισαίων που αναφέρθηκε στα έργα για τα οποία έχουν εκπονηθεί ή εκπονούνται μελέτες και τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την ίδια την όψη της Νέας Σμύρνης. Ειδικότερα ο Απ. Καλογιάννης, εκτός από την προαγγελία του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και της πλήρους ασφαλτόστρωσης της συνοικίας, σημείωσε ότι «υπάρχουν έργα που αγκαλιάζουν τη συνοικία… Πρόκειται για την ανάπλαση της Τάφρου Ι1, το Ασμάκι, που έχει μια εξαιρετική μελέτη που έχει εγκριθεί κιόλας και πάμε για διαδικασία δημοπράτησης που συμπληρώνεται από μια πεζογέφυρα, ενώ αργότερα θα δημιουργηθεί άλλη μία, μια μελέτη που προβλέπει ποδηλατόδρομο που θα εφάπτεται στην οδό Σάκη Καράγιωργα, θα «κουμπώνει» με το υπόλοιπο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που δημιουργείται στην πόλη και θα ξεκινάει από την Αποκεντρωμένη και θα εκτείνεται ως τον κυκλικό κόμβο. Υπάρχει ένα έργο που είναι στα σκαριά και θα εξελιχθεί γρήγορα, είναι το συμπλήρωμα με μια αίθουσα στο 11ο», ενώ αναφέρθηκε επίσης στην απουσία μελετών από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τη συνολική και ολοκληρωτική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλες τις συνοικίες.

Ακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μαβίδης που με τη βοήθεια power point αναφέρθηκε στα έργα που προβλέπονται να γίνουν στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όπως ο ποδηλατόδρομος και η διαμόρφωση της κοίτης στο Ασμάκι.

Επειτα τον λόγο πήραν οι κάτοικοι της συνοικίας που κατέθεσαν ερωτήματα, προβληματισμούς και παράπονα στον δήμαρχο για να ακολουθήσουν οι ανάλογες απαντήσεις από τον Απόστολο Καλογιάννη και τους αντιδημάρχους Γιώργο Σούλτη και Δημήτρη Μαβίδη που ήταν παρόντες στη λαϊκή συνέλευση.

 

Θανάσης Αραμπατζής

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα