Μπαίνει εργολάβος στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ –ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2018 22:00

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου ανακατασκευής δρόμων στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου προχωρούν μεθαύριο Πέμπτη, Δήμος Λαρισαίων και ανάδοχος εταιρεία.

Το έργο, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, αφορά στην ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων σε όλη συνοικία και ειδικότερα στην περιοχή που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών 23ης Οκτωβρίου, Ηρ. Πολυτεχνείου και Νικηταρά.

«Σε κάθε συνοικία, αντί των τμηματικών και μικροέργων παρεμβαίνουμε συνολικά» όπως σημειώνει στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης. Για να διευκρινίσει ότι «όπως συνέβη σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ που αλλάζει πρώτα τα δίκτυα ύδρευσης, στους Αγ. Σαράντα, στους Αμπελόκηπους, στον Ιπποκράτη, στη Χαραυγή και στον Άγιο Γεώργιο, τώρα θα ξεκινήσουμε τα έργα στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου και θα ακολουθήσει η συνοικία του Αγίου Αθανασίου».

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας και ο επιβλέπων μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρισας, Γιώργος Γιαννούλης, έκαναν χθες αυτοψία σε δρόμους της συνοικίας ενώ με την υπογραφή της σύμβασης, μεθαύριο, θα γίνουν γνωστοί και οι δρόμοι που θα ανακατασκευασθούν, με το έργο να ξεκινά το επόμενο διάστημα.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος αποτελεί μια από τις πλέον πυκνοδομημένες κεντρικές συνοικίες της Λάρισας με ελάχιστους κοινόχρηστους χώρους όπου εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει έργα που να στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Λαρισαίων, ενώ στην ίδια συνοικία αφορούν και έργα (δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας κ.α.) που θα χρηματοδοτηθούν από το Σχέδιο Βελτίωσης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Προς το παρόν και προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων κ.λπ., η ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων θα γίνει τμηματικά κατά τα πρότυπα έργων σε οδούς όπως η Ηπείρου και η Μανδηλαρά.

ΒΟΛΟΥ

Στο μεταξύ, στην κυκλοφορία παραδόθηκε χθες το πρωί μετά την ασφαλτόστρωση η οδός Βόλου. Η ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος της οδού (από τη διαχωριστική νησίδα έως τη Λεωφόρο Καραμανλή) ήταν ενταγμένη στο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, του Δήμου Λαρισαίων που αφορά στην ασφαλτόστρωση τριών εισόδων της πόλης.

Έτσι σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρισας τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση της οδού Καρδίτσης (από το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου έως την Ηρ. Πολυτεχνείου) και σε επόμενη φάση θα ασφαλτοστρωθεί η οδός Φαρσάλων, από την περιφερειακή Τρικάλων έως την Ηρ. Πολυτεχνείου. Έργα με τα οποία θα αντιμετωπισθούν προβλήματα επικινδυνότητας των δρόμων που για χρόνια παρέμειναν ασυντήρητοι.

ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Δήμος Λαρισαίων δίνει σήμερα στη δημοσιότητα την προκήρυξη του έργου ανακατασκευής οδών της Τερψιθέας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 710.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass