Eνταξη Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2018 15:23

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών, Χρ. Παλάκας, Κων. Ζιαβλιάκης και Παν. Δήμου συναντήθηκαν με τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο και τον γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Λάρισας Πέτρο Παπαγεωργίου.

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής εξέφρασαν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών για τη μεταφορά της περιοχής Στομίου, Ομολίου, Παλαιοπύργου και Καρίτσας από τον Δήμο Αγιάς στον Δήμο Τεμπών.

Τόνισαν πως για λόγους συνοχής τόσο σε παραγωγικό και κοινωνικό επίπεδο όσο και σε περιβαλλοντολογικό και πολιτιστικό, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, η μεταφορά των διοικητικών ορίων θα είναι προς όφελος των πολιτών της περιοχής. Επίσης, το γεγονός ότι, ενώ η Μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2010 πρότεινε την ένταξη της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών, η τότε πολιτική ηγεσία παραβίασε την πρόταση της μελέτης και τη θέληση των δημοτών.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής ζήτησαν η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να λάβει υπόψη της τη θέληση των δημοτών, οι οποίοι εκφράστηκαν και σε δημοψήφισμα το 2010 και με υπογραφές το 2016 των κατοίκων και τώρα των 67 φορέων της ΔΕ Ευρυμενών και του Δήμου Τεμπών με συντριπτική πλειοψηφία τους υπέρ της ένταξης της ΔΕ στον Δήμο Τεμπών.

Δήλωσαν, επίσης, ότι θεωρούν ότι η περίπτωσή τους (σύμφωνα με το Υπόμνημα και τα στοιχεία της μελέτης του ΟΤΑ και τις υπογραφές της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων και φορέων που απέστειλαν στο Υπουργείο και με τις παραστάσεις που έκαναν σε αυτό, καθώς και στους βουλευτές του Νομού) πρέπει να συμπεριληφθεί τώρα στις λίγες περιπτώσεις χωροταξικών αλλαγών που θα έρθουν στη Βουλή στις επόμενες εβδομάδες, λόγω της κατάφωρης παραβίασης των θεσμών από την πολιτική ηγεσία του 2010 (όπως της μελέτης του Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ και της κοινής απόφασης των Δημοτικών Συμβουλίων Κάτω Ολύμπου και Ευρυμενών και του δημοψηφίσματος του 2010 υπέρ της ένταξης της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών).

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, ο βουλευτής και ο γραμματέας της ΝΕ δήλωσαν ότι «κατανοούν το πρόβλημα των κατοίκων της ΔΕ Ευρυμενών και ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας θα πραγματοποιηθεί μέσω συγκεκριμένων θεσμοθετημένων διαδικασιών με την ενεργό συμμετοχή των Ο.Τ.Α., των φορέων αλλά και των πολιτών κατά τόπους».

Η Συντονιστική Επιτροπή εκτιμά, μετά και τη συνάντηση, πως, όταν έλθει το θέμα χωροταξικών αλλαγών στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσουν θετικά το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για μεταφορά της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass