Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για καφέ στον… ποδηλατόδρομο της Μεγ. Αλεξάνδρου

ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2018 22:16

Ηλιόλουστη ημέρα η προχθεσινή Κυριακή, ανοιχτά τα καταστήματα, μικροί και μεγάλοι βγήκαν έξω για να κάνουν τη βόλτα τους, τα ψώνια τους, για να απολαύσουν τον καφέ τους. Με όποιον τρόπο και οπουδήποτε, αρκεί να έχει ήλιο σκέφτηκαν κάποιοι.

Τα έργα στο μεγαλύτερο μέρος της Μεγ. Αλεξάνδρου ολοκληρώθηκαν και οι Λαρισαίοι έσπευσαν να χαρούν την πεζοδρόμηση. Μόνο που τη χάρηκαν και τα τραπεζοκαθίσματα. Απλώθηκαν και έφτασαν μέχρι και τον ποδηλατόδρομο, «εντύπωση προκάλεσε πώς δεν πέρασαν και το παρτέρι», αναφώνησαν περαστικοί αντικρίζοντας το θέαμα. Η φωτογραφία από το group “New Larissa City” στο Facebook αποτυπώνει πιστά την κατάσταση στο κέντρο της πόλης την Κυριακή το πρωί. Τα δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αντικριστά το ένα από το άλλο άπλωσαν τα τραπεζοκαθίσματά τους πάνω στον ποδηλατόδρομο της Μεγ. Αλεξάνδρου καταλαμβάνοντας ακόμα και τον οδηγό όδευσης τυφλών. «Για εκείνον δηλαδή που θα πει, μα ο πεζόδρομος δεν έχει δοθεί ακόμα σε κυκλοφορία θα πρέπει να του επισημανθεί ότι ο άνθρωπος με το πρόβλημα όρασης δεν θα περιμένει τα εγκαίνια για να τον διασχίσει», αναφέρουν πολίτες αγανακτώντας με τη συγκεκριμένη εικόνα.

Από την άλλη πλευρά να επισημανθεί ότι δεν είναι μόνο ευθύνη των καταστηματαρχών η τήρηση της νομιμότητας, αλλά είναι ευθύνη και των πελατών που απαιτούν από τους εργαζόμενους να τους τοποθετούν τραπέζια και καρέκλες σε χώρους που δεν επιτρέπεται. Κάποιοι μιλούν για έλλειψη πολιτισμού και άλλοι για έλλειψη σεβασμού, «είναι η νοοτροπία του ωχαδερφισμού», αναφέρουν προσθέτοντας ότι «ως πολίτες δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο η αλλαγή της πόλης, των νέων δρόμων, των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων αλλά θα πρέπει να μας απασχολεί και η δική μας αλλαγή. Ο σεβασμός στους κανόνες».

Τέλος, από τον Δήμο Λαρισαίων κάνουν ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε όλο το μήκος της Μεγ. Αλεξάνδρου. 

 

Ζ.Π.