ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Φυσικό αέριο σε 11 δημοτικά κτίρια

Δημοσίευση: 06 Νοε 2018 15:19

Η επιτακτική ανάγκη αποσύνδεσης των αναγκών θέρμανσης με τη χρήση πετρελαίου ως καύσιμη ύλη, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για οικονομικούς και η στροφή προς πηγές ενέργειας φιλικές και καθαρές στο περιβάλλον, οδήγησαν τον Δήμο Φαρσάλων στη σύνδεση δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ).

Πραγματοποιήθηκε η κατασκευή δικτύων εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και η αντικατάσταση των υπαρχόντων καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες φυσικού αερίου στις κεντρικές θερμάνσεις των παρακάτω δημοτικών κτιρίων: 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 1ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, 1ος Παιδικός Σταθμός, 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 3ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, 1ο Λύκειο Φαρσάλων, Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου, 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, 2ο Λύκειο Φαρσάλων, Κλειστό Γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ανέρχεται στις 150.000 € με Φ.Π.Α. και η σύμβαση με τον ανάδοχο μετά από ανοιχτό διαγωνισμό και κατόπιν της επιτευχθείσας έκπτωσης 68% ανέρχεται σε ποσό 58.361,00 ευρώ μετά Φ.Π.Α. .

Ο Δήμος Φαρσάλων θα συνεχίσει με τις συντηρήσεις και επισκευές των σχολικών κτιρίων και τη διαμόρφωση αύλειων χώρων μέσω του προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 159.300 ευρώ και αναμένεται η άμεση δημοπράτησή του.

Ο δήμαρχος Άρης Καραχάλιος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την πορεία του περιβαλλοντικού και ενεργειακού έργου που επιτελείται στον Δήμο σε πανελλαδικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι οι πολλές και πολλαπλές δράσεις του Δήμου από το έτος 2011 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για να επιτευχθούν οι στόχοι της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτιρίων αλλά και των ιδιωτικών κτιρίων απάντων των δημοτών.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass