Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρά η ψηφιακή μεταρρύθμιση από την Αυτοδιοίκηση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 22:20

Το οργανόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα, πάνω στο οποίο θα βασισθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες μέσω του διαδικτύου, παρουσιάστηκε στη χθεσινή ημερίδα με θέμα «Απλούστευση Διαδικασιών – Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσε στο «Χατζηγιάννειο» η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α).

Η ημερίδα εντασσόταν στο πλαίσιο του έργου «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού – πιλοτική λειτουργία», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» 2014-2020.

Βασικοί ομιλητές ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θ. Γκοτσόπουλος και ο συντονιστής, διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Ι. Γούπιος, οι οποίοι εξήγησαν στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης πώς θα γίνει η απλούστευση και η προτυποποίηση των διαδικασιών λειτουργίας ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και πώς θα λειτουργήσει το νέο επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχο αποτελεί το μοντέλο αυτό να είναι λειτουργικό σε ενάμιση χρόνο, αφού πρώτα καταγραφούν οι εμπλεκόμενες, με την ψηφιακή εξυπηρέτηση του πολίτη, υπηρεσίες και ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε αυτές το σχετικό πληροφοριακό σύστημα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ενδιαφέρουσες πρακτικές εισηγήσεις, από τον Δημ. Παπαστεργίου, δήμαρχο Τρικκαίων, ο οποίος μίλησε για «Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη» και του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ραπτάκη, ο οποίος παρουσίασε την καλή πρακτική Αναδιοργάνωσης Υπηρεσιών Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην ημερίδα παρέστησαν οι δήμαρχοι Λάρισας Απ. Καλογιάννης, Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος και ο γενικός διευθυντής Κ. Μέγας, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Γ.Ρ.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα