«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας»

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 16:26

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ένταξη των Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών» τονίζεται από τη Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών απαντώντας στην κοινή δήλωση, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκ. Παπαδόπουλου και του γραμματέα της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου.

Αναλυτικότερα, στην απάντηση της Σ.Ε. σημειώνεται πως «εκφράζοντας το κοινό αίσθημα του συνόλου των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων των Ευρυμενών έχουμε να πούμε ως προς τη θεσμικότητα των δράσεών μας τα εξής:

Α. Θεωρούμε ότι είναι θεσμικές και διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες:

1) Η μελέτη του Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ του 2010 που πρότεινε την ένταξη των Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών και παραβιάστηκε με στενά κομματικά κριτήρια από την τότε πολιτική ηγεσία.

2) Το δημοψήφισμα του 2010 όπου κατά 90% οι ψηφίσαντες εκφράστηκαν υπέρ της ένταξης της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

3) Η κοινή απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Ευρυμενών και του Κάτω Ολύμπου του 2010 υπέρ της ένταξης των Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

4) Η συλλογή υπογραφών το 2016 με τις οποίες το 80% των ψηφοφόρων της ΔΕ Ευρυμενών συνυπέγραψε για την ένταξη των Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

5) Η συλλογή υπογραφών 67 φορέων της ΔΕ Ευρυμενών και του Δήμου Τεμπών που υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημά μας για ένταξη της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

6) Η υποβολή όλων των παραπάνω και η παράσταση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής στον Δήμο Τεμπών τον Οκτώβριο του 2018, όπου όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκφράστηκαν θετικά για το αίτημά μας.

7) Η υποβολή όλων των παραπάνω σε τεκμηριωμένο Φάκελο μαζί με δύο παραστάσεις συνεργασίας που κάναμε στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών το 2016 και το 2018.

8) Οι ενημερώσεις και παραστάσεις που κάναμε σε όλους τους βουλευτές του Νομού και τις οποίες θα συνεχίσουμε να κάνουμε με πνεύμα καλής συνεργασίας ζητώντας να υποστηρίξουν με αναφορές, επερωτήσεις και προσθήκη τώρα και των Ευρυμενών στο Νομοσχέδιο χωροταξικών αλλαγών όταν έλθει σε λίγες εβδομάδες στη Βουλή.

Β. Η τοπική κοινωνία των Ευρυμενών είναι ενωμένη και εκφράστηκε επανειλημμένα συντριπτικά υπέρ της μεταφοράς της ΔΕ Ευρυμενών από τον Δήμο Αγιάς στον Δήμο Τεμπών και θα συνεχίσει τον αγώνα της για ένταξή της στον Δήμο Τεμπών. Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε το Υπουργείο Εσωτερικών να εξετάσει το αίτημά μας τώρα ανάμεσα στις λίγες κατάφωρα άδικες περιπτώσεις νησιωτικών και ηπειρωτικών δήμων που έχουν προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας, καθόσον τέτοια περίπτωση κατάφωρα άδικης περίπτωσης είναι και της ΔΕ Ευρυμενών.

Γ. Όσοι αμφισβητούν ή επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τη θέληση της τοπικής κοινωνίας της ΔΕ Ευρυμενών μπορούν, όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής στις 30/10/2018, να διοργανώσουν τώρα (και όχι με παραπομπή σε αόριστο μέλλον) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς τοπικό δημοψήφισμα στη ΔΕ Ευρυμενών.

Δεν ξεχνούμε την ιστορία του τόπου μας που σηματοδοτείται από τη δράση του Μαρίνου Αντύπα και της Εθνικής Αντίστασης, ότι με αγώνες κατακτώνται τα δικαιώματά μας και γνωρίζουμε επίσης ότι παραμένει ενεργό το πνεύμα του Αρθρου 114 του Ελληνικού Συντάγματος για την εθελοντική και ανιδιοτελή δράση για υπεράσπιση των δίκαιων αγώνων και των δημοκρατικών θεσμών.

Θα συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας έως τη δικαίωση της τοπικής κοινωνίας και καλούμε όλους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών της ΔΕ Ευρυμενών και Τεμπών που έχουν εκφραστεί να συνδημιουργούν μαζί σε παραγωγικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο ως ενιαίος Δήμος Τεμπών» καταλήγει η απάντηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass